Bouwupdate marathon: Wicked Cyclone

Wicked Cyclone logoHet winterseizoen in pretparkenland is in volle gang. Helaas betekent dat weinig activiteit in de Nederlandse pretparken. Om de spirit een beetje levend te houden heeft Rocky de Bever vorig jaar een kijkje achter de schermen bij Hellendoorn en Walibi Holland mee mogen maken. Dit jaar introduceren we in het winterseizoen de bouwupdate marathon. Tijdens de bouwupdate marathon bekijken we vijf weken lang op zondag de voortgang op de bouwplaats van vijf verschillende achtbanen die in aanbouw zijn. We trapten met Fury 325 in Carowinds, gevolgd door Twisted Colossus en Baron 1898 in de Efteling. Vandaag is het tijd voor iets Amerikaans namelijk Wicked Cyclone in Six Flags New England!

Six Flags maakte eind augustus de uitbreidingen voor de parken in 2015 bekend. Er zijn ongeveer acht grote uitbreidingen waarvan de Wicked Cyclone in Six Flags New England een grote is. Wicked Cyclone wordt 33 meter hoog en 1010 meter lang. De drop is 79 graden steil naar beneden. Een ritje zal ongeveer anderhalve minuut gaan duren. De topsnelheid is 89 km per uur en de baan bevat enkele overbanked turns en drie indrukwekkende inversies waaronder een ‘200 degree stall’. Dit wordt ’s werelds eerste 200 degree stall dus daarmee heeft Six Flags New England een mooie primeur te pakken. Er komen twee treintjes met zes karretjes. In elke trein is plaats voor 24 personen. Wicked Cyclone moet ergens in 2015 openen.

Rocky Mountain Construction zal de verbouwing van de houten coaster tot houten/stalen coaster op zich nemen. RMC heeft al eerder achtbanen van Six Flags voorzien van I-Box. De renovatie wordt bijvoorbeeld ook toegepast op de Colossus in Six Flags Magic Mountain. RMC daarnaast bekend van achtbanen als Goliath in Six Flags Great America en Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico. Ook hebben ze de hand gelegd aan de Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas en de helaas dodelijke achtbaan New Texas Giant in Six Flags over Texas.

Bron foto’s: SFNE online