Openingskalender Walibi Holland bekend: wat brengt 2015 ons?

Walibi Holland heeft op de website weer de openingskalender gepresenteerd. Ook de abonnementen zijn weer in de verkoop gegaan. De abonnementen kunnen nu nog tot en met met korting gekocht worden, daarna geldt de ‘reguliere prijs’. Het attractiepark opent op 4 april voor het eerst weer de deuren nadat ze vijf maanden gesloten zijn geweest. De officiële planning voor 2015 is nog niet bekend maar we kunnen wel vast een hoop info halen uit de openingskalender: wat brengt 2015 ons?

Kalender Walibi Holland 2015

9 mei: V-land festival
Zie hier dus de openingskalender. Het park opent op 4 april en sluit op 1 november. Wat als eerste opvalt is dat het lijkt alsof het park op 9 mei gesloten is, een doodgewone openingsdag. Woordvoerster Lindy Voskuil laat weten dat er op die dag een evenement van Veronica plaatsvindt. We hebben het hier over het V-land festival, de minimale leeftijd om op dit festival te mogen verschijnen is 18 jaar. In dit geval is 9 mei geen reguliere openingsdag van Walibi Holland, maar verloopt de ticketverkoop via een externe partij. Kaartjes kosten op dit moment 45 euro per stuk. Tickets voor 9 mei zijn dus alleen verkrijgbaar via de website van V-land en de kassa’s van Walibi Holland zelf zijn op 9 mei gesloten.

Waar is Out of Control?
Gaat het immens populaire scholierenevenement van de Nederlandse aardboden verdwijnen? De geruchten gaan van wel. En wanneer men een blik op de openingskalender werpt is dat ook goed voor te stellen. Er zijn immers nog geen aangepaste openingstijden bekend. Toch is er hoop. Voskuil verklaart namelijk aan Rockydebever.nl dat de datum van het evenement nog niet bekendgemaakt is. De werkelijk datum waarop het ‘examenfeest’ plaatsvind wordt later dit jaar pas bekendgemaakt. Hieruit kunnen we concluderen dat het evenement toch doorgaat!

Summer Nights en Halloween Fright Nights
Als we naar de openingskalender kijken valt het ook op dat er dit jaar maar liefst vijf Summer Nights plaatsvinden in Walibi Holland. Op 15, 22, 29 juli en 5 en 12 augustus is het park tot 23:00 uur geopend. Voskuil bevestigt ons vermoeden dat er dit jaar vijf Summer Nights plaatsvinden. Ook waren bij benieuwd naar het aantal weekenden dat er Halloween Fright Nights plaatsvinden. De eerste Halloween Fright Night vindt plaats op 10 oktober en de laatste op 1 november. Dat betekent dat het aantal weekenden Halloween uitgebreid is van drie naar vier. Dit is gedaan omdat het evenement zo enorm populair is zegt Voskuil. Of Walibi Holland dit jaar weer een speciaal Halloweenprogramma organiseert op 31 oktober is nog niet bekend.

Wat brengt 2015 verder?
In de winter van 2013/2014 heeft Walibi Holland aardig uitgepakt qua onderhoud aan de El Condor en aan het restaurant. Wat is er deze winter eigenlijk gebeurd? Op social media was in december 2014 al te zien dat Walibi Holland het reuzenrad aan het afbreken was. Voskuil bevestigt dat het reuzenrad op een externe locatie geschilderd wordt en dat het bij de opening op 4 april voorzien zal zijn van een totale nieuwe kleur. Welk kleurenschema de attractie krijgt moet nog even geheim blijven. Daarnaast wordt het ouderwetse zalencentrum achter Club W.A.B. verbouwd tot een modern zalencentrum met de naam BizNiz Center. Over eventuele verbouwingen in de Speedzone wil Voskuil enkel kwijt dat dit ‘gefaseerd’ gaat plaatsvinden.