Nieuwe show voor Bellewaerde in 2015

Bellewaerde LogoBellewaerde maakt voor het komende seizoen niet alleen werk van de renovatie van de oude Piratenboot maar komt ook met een nieuwe show op de proppen. Op een steenworp van de Piratenboot kunnen de bezoekers vanaf 2015 namelijk genieten van het nieuwe spektakel; Gold Rush – Stunt & Dive Show, een nieuwe show die in het teken staat van halsbrekende stunts en acrobatische duiksprongen.

De nieuwe duikshow speelt zich af in de negentiende eeuw, de periode waarin de goudkoorts hoogtij viert. De toeschouwers volgen een groep goudzoekers die op het punt staan om voor het eerst in hun leven een klomp goud te ontginnen. Net op dat moment loopt de mijnschacht echter vol met water en gaat ook de enige pomp die ze hebben stuk. Vervolgens begint het spektakel waarbij de goudzoekers allerlei stunt uitvoeren en in de mijnschacht duiken vanaf een enorme hoogte.

Al in 1984 voerde Bellewaerde voor het eerst een stunt- en duikshow op voor bezoekers. De Acapulco Show stond bol van de dolle fratsen met clowns en spectaculaire duiksprongen. Later volgden diverse andere duikshows zoals de Indianashow en de Wakanda Show. In 2003 keerde de Acapulco Show nog even terug en in 2012 was het tijd voor de tot 2014 lopende Pow Wow Show. Afgaande op eerdere voorstellingen zal Gold Rush twee tot drie jaar te zien zijn in het park.

Gold Rush