Blackpool Pleasure Beach krijgt nieuwe attractie in 2015

Blackpool Pleasure Beach logoHet bijna 120 jaar oude Engelse attractiepark Blackpool Pleasure Beach krijgt er in 2015 een moderne, nieuwe attractie bij. Dat maakte het park eind oktober bekend in een persbericht. Het gaat om een attractie waarin het beroemde Britse stuntvliegteam van de luchtmacht, de Red Arrows, een hoofdrol gaan spelen.

De nieuwe attractie zal de naam Skyforce gaan krijgen. De attractie lijkt op de Air Race van het Italiaanse Zamperla, een attractie met ronddraaiende vliegtuigjes waarin gasten telkens maar over de kop gaan. Skyforce wordt iets anders, vliegtuigen gaan weliswaar de hoofdrol spelen maar het verschil ligt hem allereerst in de fabrikant. Skyforce wordt gebouwd door het Duitse Gerstlauer. Daarnaast verschilt Skyforce van de Air Race omdat bezoekers in de Skyforce de vleugels van de vliegtuigjes zelf kunnen bedienen. Hierdoor kunnen ze de rit zo intens mogelijk maken als ze zelf willen. Bekijk hieronder een filmpje van een soortgelijke attractie van Gerstlauer gelegen in het Duitse park Belantis.