Man herstelt na gebroken nek door achtbaan

Blackpool Pleasure Beach logoIn het Engelse attractiepark Blackpool Pleasure Beach is vorige week de 58-jarige vader . Robert Sycamore ernstig gewond geraakt tijdens een ritje in de 80 jaar oude houten coaster Grand National. Hij heeft enkele dagen hard moeten knokken voor zijn gezondheid; het slachtoffer is in het ziekenhuis kunstmatig in leven gehouden.

Tijdens een ritje Grand National hoorde het dertien jarige neefje van het slachtoffer ineens een harde knak naast zich. Toen hij omkeek zag hij dat Sycamore niet meer kon bewegen en het neefje moest hulpeloos toezien hoe zijn oom blauw en zwart uitsloeg. Met spoed is Sycamore naar het ziekenhuis vervoerd om te herstellen.

Wonder boven wonder herstelt de man van zijn ernstige verwondingen en de hoop dat hij het niet zou halen wordt steeds minder. Na een ruim twaalf uur durende operatie kan hij weer zelfstandig ademhalen. De artsen verklaarden aan de Britse pers dat Sycamore een kans van vijf procent had om weer zelfstandig te kunnen ademen. Hij is nu in stabiele toestand en zal voorlopig nog in het ziekenhuis blijven om te herstellen.

Volgens Blackpool Pleasure Beach waren er geen technische problemen met de attractie. Ook is niet bekend hoe de man zijn nek gebroken heeft, mogelijk heeft hij tijdens de rit zijn hoofd gestoten maar ook dat weet men niet zeker. Wat wel zeker is is dat Sycamore al langere tijd kampte met rugklachten.