Laat avondje Fright Nights eindigt in nachtmerrie

Walibi Holland logoVoor tientallen bezoekers eindigde het alom bekende  Halloween Fright Nights evenement in Walibi Holland in mineur. Een groep van ongeveer tweehonderd personen is in de nacht van 24 op 25 oktober gestrand op het station van Harderwijk omdat ze de laatste trein hadden gemist. You’ll wish it was a nightmare, het thema van de HFN dit jaar, werd zo een daadwerkelijke nachtmerrie.

Ten eerste zijn alle dagen van het evenement dit weekend uitverkocht. De drukte is niet te beschrijven.Walibi Holland is met Halloween dit jaar tot 23:00 uur geopend en zo’n tweehonderd personen mistten de laatste trein die rond half een middernacht vertrok. Kun je nagaan hoe het met de vervoersregeling gesteld was… Op Twitter werd al geklaagd dat mensen een uur in de rij hebben gestaan om in de bus te mogen en dat Walibi Holland het busvervoer erg slecht geregeld had. Eenmaal gestrand op het station bleven er nog zo’n 70 personen over die echt niet meer richting huis konden. De andere 130 wisten zelf uiteindelijk nog vervoer te regelen.

De politie besloot om in te grijpen. Er werden dekens uitgedeeld onder de overige 70 personen maar uiteindelijk werd iedereen naar een sporthal in de buurt gebracht om daar te kunnen overnachten. Dit gebeurde onder begeleiding van politie en ambulance. Eenmaal aangekomen in de sporthal werden de verkleumde personen voorzien van warm eten en drinken. Duimpje omhoog voor het ingrijpen van de hulpverleners. Als het aan Eddie de Clown lag hadden de bezoekers waarschijnlijk de hele nacht op het station moeten wachten op de volgende trein van 7 uur ’s ochtends.

One thought on “Laat avondje Fright Nights eindigt in nachtmerrie

  1. De 25e oktober ook geweest. Gewoon veel te veel mensen toegelaten om dit nog leuk te laten zijn. Wachtrijen van gemiddeld 2 tot 2,5 uur per attratctie, minimaal 10 minuten wachten om naar het (dames)toilet te kunnen, minimaal 20 minuten bij de eetgelegenheden. En uitrijden bij het parkeerterrein helemaal een drama; dankzij hondsbrutaal gedrag “slechts” 1,5 uur over gedaan. Daarnaast zwaar teleurgesteld in het hele fright nights gebeuren; zowel shows als enge momenten, het stelde niets voor.

Comments are closed.