Review: Fiësta de los Muertos Scarezone HFN 2014

Logo HFN 2014Nadat de aftrap van de Halloween Fright Nights 2014 in Walibi Holland achter de rug is, is het tijd om eens te gaan reviewen. Dit jaar geen Haunted Houses in de uitgebreide review maar Scarezones. Vorige keer was het de beurt aan Scarezones Campsite of Carnage, Scarecrows en Things. Nu reviewen we Fiësta de los Muertos.

Laserlampen
Fiësta de los Muertos was vorig jaar ook al een Scarzone op de Halloween Fright Nights. De Scarezone is te vinden op het plein bij de Haciënda en bij de El Condor. Het plein is kleurrijk aangekleed en er hangt best een gezellige sfeer. Vorig jaar vonden we de zone wat karig aangekleed en gelukkig is daar dit jaar verandering in gekomen. Er zijn meer decorstukken toegevoegd, mooiere decorstukken en ook zijn er laserlampen bijgebouwd. Vooral de laserlampen vonden wij een mooie toevoeging. De uv-verlichting maakt het geheel af en zorgt voor een spooky tintje.

Een soort band
De scareactors waren verkleed als skeletten gehuld in Mexicaanse gewaden. Hun gezichten waren beschilderd met diverse kleuren neonverf welke mooi oplichtten in het uv-licht. De skeletten vormden tezamen een soort band: er was een personage met een trompet, een trommel, sambaballen en ook een paas dansers. De actors liepen het grootste gedeelte van de avond gewoon rond of stonden te poseren bij de decoraties middenop het plein. Daar waren een paar beschilderde doodskisten te vinden. Fiësta de los Muertos is tenslotte het feest van de dood…

Het kruis
De actors trapten de avond af voor het podium op het plein. Er kwam een skelet met een groot houten kruis naar voren terwijl de rest zich naast elkaar opstelde. Het kruis werd omhooggeheven en men bleef een tijdje versteend staan in afwachting wat er zou gebeuren. Ineens liet het skelet het kruis zakken en de andere actors renden keihard met veel gerammel richting het nietsvermoedende publiek. Zeker op de eerste keer van de avond leverde dat een hele hoop verrassingen op want niemand had dit verwacht. Het was wel een heel erg leuke actie van de actors, moeten ze vaker doen! Geweldige Scarezone en hij is nog mooier dan vorig jaar.