Walibi Holland heeft locatie nieuwe coaster onthuld

Walibi Holland logoWalibi Holland heeft vanmiddag aan een select groepje fans de locatie van de nieuwe coaster, die er in 2016 moet komen, onthuld. De nieuwe locatie waar de coaster komt te staan is achterin het park tussen de wildwaterbaan Crazy River en 5D-theater Club Psyke. De opening van de coaster vindt plaats op 25 maart 2016.

Dit maakte het parkmanagement van Walibi Holland vanmiddag bekend tijdens een uitje. Op de huidige plek waar de coaster moet komen is nu nog een picknickplaats. Wellicht dat in de toekomst ook de voormalige kinderboerderij tegen de vlakte gaat. Tijdens het exclusieve uitje kregen de bezoekers een kijkje achter de schermen. Daarnaast hebben  de bezoekers een exclusieve rit in Xpress: Platform 13 gekregen. Het park had zelfs een gratis pendelbus tussen station Harderwijk en het park ingezet om de bereikbaarheid van het park te vergroten. De speciale middag duurde van 15 tot ongeveer 17 uur.

Mack Rides
Wat voor coaster er precies vanaf 2016 in de Flevopolder staat wil Walibi Holland nog niet zeggen. Wel deelt het park mede dat het een achtbaan van Mack Rides zal worden, een Duitse attractiefabrikant. Sinds 1920 bouwt het bedrijf achtbanen. Enkele recente attracties van Mack zijn de in 2014 geopende splashbattle Ankor in het Spaanse PortAventura, de in 2014 geopende launched coaster Helix in het Zweedse Liseberg en de in 2012 geopende spinning coaster Dwervelwind in Toverland. Maar Mack is wereldwijd actief.

Uit eigen fabcricagehal
De familie Mack is tevens eigenaar van het Duitse Europa-park dat, niet geheel onverwachts, tjokvol staat met attracties uit de eigen fabricagehal. En dat zijn aardig spectaculaire attracties zoals de megacoaster Blue Fire of de onlangs geopende power coaster Arthur in het koninkrijk van de Minimoys. We hopen natuurlijk allemaal op een spannende coaster in Biddinghuizen. Ben je benieuwd wat voor soort achtbanen Mack allemaal maakt? Lees dan ons eerdere artikel over de nieuwe coaster voor Walibi Holland.