Euro Attractions Show is klaar voor Amsterdam!

EASOp 23 september gaat in de RAI Exhibition and Convention Centre in Amsterdam de driedaagse Euro Attractions Show (EAS) van start. Momenteel worden de puntjes op de i gezet, maar met de grootste beursvloer in de EAS-geschiedenis, een record aantal exposanten en méér voor-inschrijvingen van bezoekers dan bij eerdere edities belooft het een interessante beurs te worden. Ook voor het zesdaagse educatie- en netwerkprogramma is veel animo. De organisatie van de 11e editie van deze vakbeurs voor attractieparken en andere leisure-organisaties is in handen van de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA).

Van achtbanen tot pluche figuren
EAS is de grootste vakbeurs voor de attractie-industrie in Europa. Op dit moment hebben 424 leveranciers uit 33 landen zich aangemeld om hun laatste nieuwtjes te tonen op de bijna 11.000 m2 grote beursvloer. Nog nooit kende de EAS zo’n groot oppervlakte. Om al deze aanbieders een plaats te bieden zal de EAS plaats hebben in twee hallen (hal 7 en 8). Gepresenteerd worden de nieuwste producten en diensten in meer dan 100 productcategorieën, van achtbanen tot pluche figuren, ijsmachines, ticketsystemen, waterattracties, 4-D theaters, klimwanden, springkussens en veel , veel meer. Karen Staley, vice-president van IAAPA Europe, “Niet alleen vertegenwoordigers van attractieparken zullen hier zeker iets van hun gading vinden, de EAS is ook een eye opener voor waterparken, dierentuinen, aquaria, family entertainment centers, musea, kermissen, winkelcentra, casinos en muziekcentra. Kortom, overal waar ‘beleving’ een belangrijke rol speelt. We verwachten meer dan 8.500 bezoekers te ontvangen, voornamelijk uit Europa, maar bij de voorinschrijvingen konden we al 70 verschillende herkomstlanden noteren.”Op dinsdag en woensdag is de beurs open van 10.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kijkjes achter de schermen
Bezoekers kunnen volop inspiratie opdoen tijdens de workshops en presentaties die rondom de beurs worden gehouden. Daarbij laten enkele Nederlandse locaties collega´s graag een kijkje achter hun schermen nemen. Zo zal bijvoorbeeld een bijeenkomst voor waterparken zich afspelen in Center Parcs ‘de Eemhof’. Vanwege de enorme vraag naar de pre-tour afgelopen jaar in Parijs, is besloten er dit jaar twee aan te bieden. Op 22 september vertrekken de bussen vanaf de RAI Exhibition and Convention Centre naar de Efteling en is er een combi-tour naar Walibi Holland en Dolfinarium. De post-tour neemt voor de eerste keer ook een kijkje over de grens, behalve Toverland, Burgers’ Zoo en Corpus Experience wordt ook Phantasialand bezocht. Om ook op eigen gelegenheid kennis te kunnen maken met de Nederlandse parken, geven vele attracties gratis toegang aan beursbezoekers tijdens de EAS.

Netwerk-mogelijkheden
In het programma is ook plaats ingeruimd voor enkele netwerk-events. Op dinsdagavond zal er een openingsreceptie plaatsvinden op Strand Zuid, de beach club bij de RAI. Op woensdagavond is er een bijeenkomst van ‘Young Professionals’. Zij verzamelen zich in de Heineken Experience om hun ervaringen over het werken in de attractiebranche met elkaar te delen.

Educatie-programma
In totaal wordt er 20 uur aan workshops en presentaties aangeboden. Topsprekers uit de branche zullen hun kennis en ervaring delen over de vele ontwikkelingen waarmee attracties heden ten dage te maken hebben. O.a. de volgende onderwerpen staan op het programma: veiligheid, personeelsontwikkeling, mobiele technologieën, de impact van review websites zoals TripAdvisor, intellectual property, crisis management en het upgraden van bestaande attracties en evenementen. Een speciale dag zal in het teken staan van de ontwikkelingen in de groeiende groep van zogeheten family entertainment centers. Onder FEC’s worden verstaan indoor speeltuinen, kartbanen, klimhallen etc. Evenals in de afgelopen jaren belooft de ‘CEO Talk’ en het ‘Leadership Breakfast’ ook weer een succes te worden. Vier directeuren van Europese attractieparken, ditmaal Liseberg, Walibi Holland, Duinrell en Vialand, beantwoorden vragen over zichzelf, hun parken, managementstijl, kijk op de branche en uitdagingen voor de toekomst. Tijdens het ‘Leadership Breakfast’ zal dit keer de directeur van de Plopsa Parken, Steve Van den Kerkhof, zijn Europese collega’s een kijkje geven in de keuken van deze succesvolle Studio 100-tak.

Tickets voor de Euro Attractions Show, de seminars, tours en andere evenementen zijn verkrijgbaar via de site: www.iaapa.org/eas. Leden van IAAPA genieten voordeel en kunnen aan de meeste seminars gratis deelnemen.