Walt Disney Studios Park wordt opgelapt

Disneyland Paris logoKort geleden opende in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Parijs de attractie Ratatouille, maar men is nu al weer bezig met plannen voor de toekomst. Dat melden Discoverthemagic en Looopings. Er komen nieuwe attracties bij en enkele van de bestaande attracties ondergaan een metamorfose waardoor het park beter een geheel moet vormen dan dat het nu is.

Nog altijd mist het tweede park van Disneyland Parijs nog altijd een heldere visie, volgens Discoverthemagic: ‘Het thema van een echt werkende studio is bij de uitbreidingen namelijk losgelaten, waardoor het park in feite een samenraapsel is geworden van onsamenhangende gedeeltes. Daar gaat de komende jaren verandering in komen. Het gehele park zal worden herzien met duidelijk afgebakende gebieden, hoogwaardig decor en nieuwe attracties.’ Er staan voor de komende jaren heel wat veranderingen op het programma: nog tot en met 2019 zijn er plannen gesmeed. De plannen zijn op dit moment nog niet officieel door Disney bevestigd. Wat wel officieel bevestigd is, is dat het Walt Disney Studios Park de komende jaren flink onder handen wordt genomen om er een rijk gethematiseerd park van te maken.

In 2016:

  • Nieuwe attractie: Toy Story Mania. Hier moeten bezoekers al schietend vanuit karretjes zoveel mogelijk punten scoren. Deze 3D-attractie staat ook in Disney California Adventure ParkDisney’s Hollywood Studio’s en Tokyo DisneySea.
  • Bestaande attractie: Flying Carpets over Agrabah. Deze attractie was origineel bedoeld voor Disneyland Parijs zelf, voor het themagebied Adventureland. Maar waarschijnlijk zal de attractie nu een naamsverandering ondergaan. De meest voor de hand liggende Pixar-film voor deze attractie is volgens Discoverthemagic The Incredibles.
  • Show: Animagique. In 2015 stopt de huidige show Animagique om plaats te maken voor een nog onbekende show.
  • Thematisering: Toon Studio. Dit zal veranderd worden naar Pixar Studio of Pixar land vanwege alle Pixar gerelateerde attracties.

In 2017:

  • Thematisering: Production Courtyard wordt omgedoopt tot Hollywood Dreams. Er wordt een uitbreiding/verlenging van de huidige Hollywood Boulevard richting Studio Tram Tour geraliseerd. Studio Tram Tour zal waarschijnlijk verdwijnen, want er is een groot meer gepland aan het einde van de Hollywood Boulevard. Place des Stars krijgt eveneens nieuwe thematisering in dezelfde Hollywood stijl.

In 2018:

  • Bestaande attractie: Armageddon wordt Iron Man attractie. Deze minst populaire attractie van het Studios Park wordt vervangen door een Marvel-attractie. De attractie zou nieuwe sensor- en robottechnieken moeten bevatten, zoals ook te zien in de films.
  • Bestaande attractie: Rock n’ Roller Coaster krijgt Spiderman-thema. Deze coaster is immens populair en wordt daarom niet afgebroken, enkel het thema wordt gewijzigd. Aerosmith wordt vervangen door Spiderman: de achtbaan gaat als het ware door Manhattan slingeren.
  • Show: Moteurs Action wordt Marvel stuntshow. Onlangs heeft Disney een nieuwe vergunning aangevraagd voor een ‘nieuwe attractie’ met hetzelfde geluidsniveau als de huidige stuntshow. Het thema van de stuntshow wordt waarschijnlijk The Avengers.
  • Thematisering: Backlot wordt Marvel Land.  Na de opening van Disney’s eerste Marvel attractie in Hong Kong Disneyland in 2016 en mogelijk soortgelijke attracties in Shanghai Disneyland, volgt Parijs met een compleet mini-land gebaseerd op het Marvel-universum. Het gehele Backlot gebied krijgt een Manhattan-thema met hoge decorstukken en Time Square als plein bij de huidige Rock ‘n’ Roller Coaster.

In 2019:

  • Nieuwe attractie: Soarin’ Over The World. Een nieuwe versie van de populaire uit de Amerikaanse Disney-resorts zal tussen Cinemagique en Disney Junior Live on Stage worden gebouwd, of aan het einde van de verlengde Hollywood Boulevard, bij het meer.