Miss België test het golfslagbad en de wildwaterbaan van Plopsaqua

Plopsaqua LogoVandaag testen Miss België 2014 Laurence Langen en ontwerper Peter Teichman het golfslagbad en de wildwaterbaan van Plopsaqua. De bouwwerkzaamheden schieten goed op: het waterpark opent zelfs twee weken vroeger dan gepland. Miss België 2014 Laurence Langen en ingenieur Peter Teichman van het Duitse bedrijf API Water Fun testen vandaag in primeur de wildwaterbaan en het golfslagbad van Plopsaqua.

Het golfslagbad en de wildwaterbaan werden voor de eerste keer gevuld met water. De testen zijn noodzakelijk om het juiste debiet te bepalen en om de pompen en de golfslagmachines juist af te stellen. Ook de regenmachines boven het golfslagbad worden voor het eerst getest. ‘De testfase is altijd een spannend moment.’ zegt Peter Teichman. ‘Het is noodzakelijk om de stroming van de wildwaterbaan goed af te stemmen op de stroming die we creëren met het golfslagbad. Belangrijk is ook dat zwemmers mooi door de bochten glijden en de muren niet raken terwijl ze vooruit gestuwd worden.’ Teichman wordt wereldwijd beschouwd als dé expert in het ontwerpen van golfslagbaden en wildwaterbanen.

‘Ik vind het een hele eer dat ik als eerste in de wildwaterbaan van Plopsaqua mocht zwemmen en dat ik Peter Teichman kon ontmoeten. Het is bovendien de eerste keer dat ik een duik nam in een onbetegeld zwembad op een bouwplaats. Best wel uniek eigenlijk.’ lacht Laurence Langen. ‘Het belooft heel mooi te worden. Ik kijk al uit naar de opening volgend jaar.’ ‘De bouwwerkzaamheden verlopen voorspoedig.’ zegt CEO Steve Van den Kerkhof. ‘De eerste zwemmers zullen Plopsaqua kunnen ontdekken op zondag 22 maart 2015, dat is twee weken dan eerder gepland!’