Ratatouille: The Adventure – Disneyland Parijs

Disneyland Paris logoGisteren zijn de eerste onride beelden van de nieuwe attractie Ratatouille: The Adventure in Disneyland Parijs naar buiten gekomen. Deze 150 miljoen kostende attractie gaat pas op 10 juli open, maar gisteren en vandaag zijn er speciale VIP pré openingen georganiseerd. Lees snel verder en bekijk de onride beelden. De darkride, tevens de 60e attractie van Disneyland Parijs, is gebaseerd op de Disneyfilm Ratatouille, een film uit 2007 waarin de kleine rat Remy in de Franse hoofdstad uitgroeit tot een heuse chef-kok met een eigen restaurant.

Zo klein als een rat
Naast Toy Story Playland in het Disney Studio’s Park staat de ingang naar de attractie. Via een Parijs’ gethematiseerd pleintje, waar onder meer een winkeltje, bankjes en toiletten staan, kom je bij de wachtrij van de attractie terecht. Deze ingang is uiteraard ook gebouw in Parijse stijl. Eenmaal in de attractie krimpen de bezoekers tot het formaat van een rat. In één van de 36 gethematiseerde rattenwagentjes, met de capaciteit van zes personen, rijdt de bezoeker door de attractie. Ze betreden onder andere het restaurant van de kleine Remy. De attractie is voorzien van de laatste moderne technologie waaronder LPS (Local Positioning System), trackless ride technologie en 3D-projectie. Bezoekers krijgen speciale 3D-brillen op om de 3D-projecties aan de binnenkant van een grote koepel waar de bezoekers in zitten te kunnen zien.

Groentetuin aangelegd
Op het Franse plein nabij de attractie is ook een restaurant te vinden: Bistrot Chez Rémy. Om gasten in Bistrot Chez Rémy een ratatouille met echt verse ingrediënten voor te schotelen, heeft Disneyland op het eigen terrein een groentetuin aangelegd. Vlakbij hotel Cheyenne worden in een al bestaande boomgaard tomaten, paprika’s, courgettes en aubergines geplant. Om optimaal resultaat te hebben van de eigen moestuin heeft Disneyland de beroemde Franse tuinexpert Louis-Albert de Broglie ingeschakeld. Alle hoofdgerechten in dit restaurant worden geserveerd met de befaamde ratatouille van hoofdrolspeler rat Rémy. In de bistro wanen de gasten zich zo klein als een rat want het restaurant is aangekleed met grote lepels, vorken en messen. Voor het Walt Disney Studios park is Ratatouille de vierde Pixarfilm die tot leven komt. Toy Story, Cars en Finding Nemo kregen al eerder een eigen attractie of themaland toegewezen.