Gewonden bij achtbaanongeluk in Didi’Land

Didi'Land logo.bmpAfgelopen vrijdagmiddag zijn twee jonge meisjes van 10 en 11 jaar zwaargewond geraakt bij een ongeluk in het Franse attractieparkje Didi’Land. Het ongeluk gebeurde rond kwart over drie ’s middags in de nieuwe achtbaan Le Cyclon Coaster.

Het karretje was net aan de rit begonnen toen de ketting het begaf waardoor het karretje vervolgens hard achteruit de lifthill afsjeesde. Het karretje botste met hoge snelheid op het karretje erachter. De twee jonge meisjes liepen ernstig hoofdletsel op en moesten door de brandweer geëvacueerd worden uit de attractie. Vervolgens zijn de slachtoffertjes per direct naar het ziekenhuis van Straatsburg afgevoerd door een ambulance.

Twee andere kinderen die bij het ongeluk betrokken waren hadden geen lichamelijk letsel maar waren wel in shock. Zij zijn plaatselijk onderzocht maar niet naar het ziekenhuis gebracht. De vier kinderen behoorden tot een grote groep van 60 kinderen die op schoolreisje waren. Het is opmerkelijk dat deze achtbaan bij het ongeluk betrokken is, Le Cyclon Coaster is namelijk krap geen maand geleden geopend. Inmiddels is de achtbaan afgesloten voor onderzoek. Didi’Land blijft echter wel geopend voor publiek.