Vrouw gewond door exploderende basketbal in Six Flags Over Texas

Six-Flags-Over-Texas-Logo1Op 22 april is er in het Amerikaanse attractiepark Six Flags Over Texas een vrouw gewond geraakt door een exploderende basketbal, dat meldt COASTER-net. Rosemary Ferrand was samen met haar zoontje in het park. Het zoontje van de Ferrand had zojuist een basketbal gewonnen bij een spelletje in het attractiepark. De nietsvermoedende vrouw droeg de basketbal in haar arm toen het ding ontplofte. Door de explosie smakte de vrouw tegen de grond en haar zoontje begon direct om hulp te roepen. Ferrand is door EHBO-medewerkers van Six Flags Over Texas verzorgd en ze is daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer zat onder de blauwe plekken maar is al gauw ontslagen uit het ziekenhuis. ‘Het was alsof er een bom afging, attracties in de nabije omgeving werden stilgelegd omdat de explosie zo luid was! Ik ben nog steeds geschrokken. Als ik bedenk hoe de basketbal mij heeft toegetakeld, dan wil ik me niet bedenken welke schade de bal bij een kind zou aanrichten.’ verklaarde Ferrand later aan de media. Het zoontje van Ferrand zei: ‘Ik had nog nooit gehoord dat een basketbal kon exploderen! Mensen renden in paniek weg omdat ze dachten dat het een bom was.’

Sharon Parker, woordvoerster van Six Flags Over Texas, maakte bekend dat het attractiepark alle basketballen gaat onderzoeken. ‘We nemen dit uiterst serieus.’ liet Parker weten. Tot nu toe denkt Six Flags Over Texas dat de bal was opgeblazen met veel te veel perslucht waardoor hij uiteindelijk uit elkaar knalde in de armen van Ferrand. Six Flags Over Texas heeft inmiddels de toegangskaartjes voor mevrouw Ferrand en haar zoontje vergoed. Ferrand wil ook graag dat het park haar medische onkosten vergoed maar daarover heeft Six Flags Over Texas nog geen uitspraak gedaan. Gelukkig liep het voor Rosemary Ferrand goed af, een andere vrouw die in juli vorig jaar Six Flags over Texas bezocht overleefde een ritje in de houten achtbaan Texas Giant niet.