Sam en Bellewaerde stomen zich klaar voor wereldrecordpoging

Bellewaerde LogoEr heerst een drukte van jewelste op en rond de Piratenboot in Bellewaerde. Momenteel is al het personeel van Bellewaerde druk in de weer om alles klaar te zetten voor de wereldrecordpoging van Sam Clauw op 29 april 2014. Het personeel van Bellewaerde is bezig om motorhomes voor getuigen en crew installeren, tenten te plaatsen, collectebussen te decoreren, geluidsinstallaties testen enzovoorts. De technische check-up van de attractie staat vandaag op de planning.

Omstreeks 10:30 uur zal Sam starten aan de wereldrecordpoging langste rit ineen pretparkattractie. Het huidige Guinness World Record staat op 48 uur, 8 minuten en 25 seconden en werd vastgelegd door Clinton Shepherd ineen reuzenrad in Chicago. Sam zal zijn recordpoging vestigen op de Piratenbootattractie in Bellewaerde en gaat meteen voor een rit van 50 uur. Tijdens de recordpoging wil Sam geld inzamelen om de Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA) te steunen in hun conservatie van de Amoerluipaarden. Het zijn diezelfde luipaarden die Bellewaerde half juni ontvangt in het kader van een Internationaal Kweekprogramma en later via een ALTA-project terug in het wild wil introduceren. Via een speciale pagina op de website van Bellewaerde kunnen mensen zich aanmelden als sponsor van de recordpoging en zo de met uitsterven bedreigde Amoerluipaarden redden.