Dolfinarium vangt aangespoelde haai op

Dolfinarium logoZondagmiddag is er op het strand van Vlieland een zeldzame gevlekte toonhaai aangespoeld. Een uitzonderlijke gebeurtenis aangezien er nauwelijks levende haaien op Nederlandse stranden aanspoelen. De één meter lange vrouwtjeshaai werd gevonden door voorbijgangers die er nog probeerden om het dier terug te zetten in zee. Maar deze pogingen mislukten. De haai heeft een wondje op de neus er werd daarom besloten om het dier tijdelijk op te vangen in het zeeaquarium van natuurcentrum De Noordwester op Vlieland.

Echter bleek het dier te groot om in het aquarium van De Noordwester te blijven, zo liet directeur Marc ter Ellen onlangs weten. Ook wilde het beest niet eten omdat ze last had van stress. Het Dolfinarium meldde vandaag via Twitter dat zij de haai gisteravond op hebben gevangen. Gistermiddag is de hoofdverzorger van het Dolfinarium naar Vlieland gegaan om het beest vervolgens mee te nemen. In het Dolfinarium is er namelijk veel meer plaats en rust voor het dier. ‘De toonhaai krijgt in het Dolfinarium sondevoeding, omdat het dier niet wil eten. Ook het wondje met speciale zalf behandeld.’ aldus een woordvoerder van het Dolfinarium. De haai is dus wat zwakjes maar, het Dolfinarium rekent erop dat de haai zal herstellen. Als dat is gebeurd wordt de toonhaai teruggezet in zee.