ThrowbackSunday: Walibi Holland Summer Nights 2012

Walibi Holland logoVandaag is het tijd voor het dertiende deel van de wekelijkse rubriek ThrowbackSunday. Afgelopen keren waren Walibi World 2008Gardaland 2005, Attractiepark Slagharen 2010Walibi World 2010Avonturenpark Hellendoorn 2012, Walibi Belgium 2013Walibi Holland 2013Disneyland Parijs 2008 I Disneyland Parijs 2008 IIopening van ‘d WervelwindJules Verne in Slagharen en het Meiden Summer Event aan de beurt. Vandaag behandelen we wederom een evenement uit Walibi Holland namelijk de Summer Nights van 2012.

New Year’s Eve
Het evenement Summer Nights is het vervolg op het succesvolle evenement New Year’s Eve. Dit evenement werd behandeld in de eerste editie van ThrowbackSunday. Walibi Holland, toen nog Walibi World, vierde vroeger middenin de zomervakantie Oud en Nieuw. Year’s Eve werd voor het eerst georganiseerd in de zomervakantie van 2005. Maar liefst vier dagen lang werd er destijds feest gevierd met oliebollen, appelflappen, muziek, optredens en natuurlijk ook met Walibi en zijn vriendjes. Het gehele park was toen geopend tot middernacht en om middernacht was er een grote vuurwerkshow om zogenaamd het nieuwe jaar in te luiden.

Denderend succes
Het evenement bleek destijds onverwachts een denderend succes te zijn. Er kwamen veel meer bezoekers naar New Year’s Eve dan dat er in eerste instantie verwacht werden: ruim duizenden enthousiaste bezoekers bezochten New Year’s Eve in Walibi World. De directie van het attractiepark zal wel versteld hebben gestaan van het succes van dit evenement. Daarom is er in 2006 besloten om het evenement uit te bereiden van vier naar vijf dagen in de zomervakantie. New Year’s Eve heeft nog tot en met 2010 bestaan, daarna werd het vervangen door de Summer Nights.

Charly Luske, Berget Lewis, Glennis Grace en Yes-R
Op 25 juli, 1, 8 en 25 augustus 2012 vonden de Summer Nights plaats in Walibi Holland. Het park op die dagen extra lang geopend: van 10:00 tot 00:00. De bezoekers werden op zomerse wijze onthaald met ritmische klanken van een Carribean showband, zomerse beats van diverse DJ’s en elke avond was er een spetterend optreden van een bekende artiest. Uiteraard waren alle attracties ook geopend. Het muzikale programma startte vanaf 18:00. Op 25 juli stond Charly Luske op het hoofdpodium, gevolgd door artiesten als Berget Lewis , Glennis Grace en Yes-R op andere avonden. Elke avond werd rond 22:45 afgesloten met een adembenemende vuurwerkshow.

Het programma
Er was een ‘standaardprogramma’ dat elke avond van de Summer Nights gedraaid werd. Zo was er nabij de Haciënda tussen 18:00 en 22:15 een Carribean showband te vinden. Men kon meedansen op deze beats bij een Carribean dansles. Nabij de Speed of Sound was er nog een andere activiteit: 60 seconds to win. Bij dit zenuwslopende spel waren tussen 19:00 en 21:00 elk uur prijzen te winnen. Tot slot het programma van het hoofdpodium. In dit muzikale programma zaten elke editie de artiesten HustlekidzGet Motivated, CPG en Rockstars: The Battle. De Hoofdact rouleerde. Op het hoofdpodium zag het programma er als volgt uit:

18:30 Hustlekidz
19:00 Get Motivated
20:00 Husltekidz
20:30 Get Motivated
21:00 Rockstars: The Battle
21:45 CPG
22:25 Hoofdact
22:45 Vuurwerkshow