ThrowbackSunday: Jules Verne Adventureland 2013

Slagharen LogoVandaag is het tijd voor het elfde deel van de wekelijkse rubriek ThrowbackSunday. Afgelopen keren waren Walibi World 2008Gardaland 2005, Attractiepark Slagharen 2010Walibi World 2010Avonturenpark Hellendoorn 2012, Walibi Belgium 2013Walibi Holland 2013Disneyland Parijs 2008 IDisneyland Parijs 2008 II en de opening van ‘d Wervelwind aan de beurt. Vandaag gaan we terug naar het voorjaar van 2013, naar de tijd dat Slagharen het nieuwe themagebied Jules Verne Adventureland presenteerde.

Aankondiging
Op 24 januari 2013 kondigde directeur Angelique Klar namens Slagharen, in een toespraak aan dat er een nieuw themagebied op komst was, compleet met vier nieuwe attracties. Op 22 maart zouden de attracties geopend moeten worden, zo verkondigde hoofd technische zaken Ben Nijkamp. Slagharen bestond rond Pinksteren namelijk 50 jaar en daarom wilde het park groots uitpakken met de presentaties van de nieuwe attracties. Voor deze opening waren artiesten als Jannes, Sieneke en Danny Froger uitgenodigd.

Nieuwe attracties
Het nieuwe themagebied Jules Verne Adventureland ging vier nieuwe attracties bevatten: de Expedition Nautilus, Fogg’s Trouble, de Magic Bikes en the Passepartout Explorer. Als eerste de Expedition Nautilus. Dit is een waterattractie waarbij bezoekers elkaar zo nat mogelijk proberen te maken. Maar liefst 36 man verzamelt zich in deze attractie voor een groots watergevecht. Leuk detail: er zijn elementen van de inmiddels gesloopte attractie Nautilus in verwerkt.

De attractie Fogg’s Trouble is een boot die deinst op de golven. 24 personen kunnen tegelijk plaatsnemen in de attractie. Tijdens de rit komen de bezoekers in een storm terecht en worden ze van links naar rechts geslingerd. Aan het einde van de rit komt iedereen weer ‘veilig terug in de haven’. Bij de Magic Bikes is het de bedoeling dat jij als eerste de top bereikt, per fiets… Door hard te trappen ga je steeds hoger en hoger.

Tot slot nog the Passepartout Explorer. Dit is een leuke kinderattractie waarin auto gereden mag worden op een outdoorparcours. De kinderen volgen eerst een korte theorieles waarin alle basisregels in het verkeer worden uitgelegd. Als de verkeersregels duidelijk zijn mag het kind zijn of haar rijbewijs halen op het parcours. Het parcours bevat onder andere zebrapaden, bochten en belangrijker nog: andere verkeersdeelnemers.

Feestelijke opening
Op 22 maart was de gouden jubileumopening van Slagharen; het pretparkseizoen van 2013 werd groots ingeluid. Artiesten als Jannes, Sieneke en Danny Froger waren uitgenodigd om de sfeer er wat extra in te blazen. Maar liefst 5000 mensen bezochten het attractiepark op deze spectaculaire openingsdag. En op 1 mei opende Slagharen dan eindelijk het nieuwe themagebied Jules Verne Adventureland.

Deze feestelijke dag werd omlijst door muziek, live performances, een audio-visueel spektakel en veel genodigden waaronder de schoolkinderen uit het dorp Slagharen. De opening van het gebied werd door Jules Verne, Willem Gunneman, zelf gedaan, samen met SBS6-weerman Piet Paulusma en directrice Angelique Klar. Er werden heuse weerballonnen de lucht ingelaten en aan het einde van de middag namen finalist Nikki en winnares Melissa van The Next Pop Talent het podium over en werd er meegezongen door het toegestroomde feestpubliek.

Naast de nieuwe attracties had het park ook het entertainment vernieuwd met de gloednieuwe Magic Circus show van illusionistenduo Winfried & Angelique, topclown Pavel Boyarinov uit Rusland en trapeze acrobate Vera Hummel uit Duitsland. Daarnaast was de Cowboystuntshow is met spektakel uitgebreid. Tot slot had Slagharen een nieuwe 4D film: Robin Hood welke vertoond werd in het theater.