Laatste dag van Winter Slagharen 2013

Logo Winter SlagharenOok het team van Rocky de Bever heeft de to do list voor de kerstvakantie in de gaten gehouden. 29 december was namelijk de laatste dag van het evenement Winter Slagharen in Attractiepark Slagharen en hier was het team van Rocky de Bever ook aanwezig. Alleen al vanwege de ‘spectaculaire eindshow’, zoals Attractiepark Slagharen de show zelf aanprijst, waren wij over de streep getrokken om naar Winter Slagharen te gaan. Maar werd er aan onze verwachtingen voldaan, werden ze overtroffen of was het eigenlijk maar een ‘eens maar nooit weer’ evenement? Lees snel verder en kom het antwoord te weten. Kijk ook snel verder als je benieuwd bent naar meer beeldmateriaal.

Algemene indruk
Prettig en gemoedelijk sfeertje in het park. Lekker ontspannen indruk. Kinderen vermaakten zich gisteren geweldig op de ijsbanen terwijl de ouders opwarmden bij de kampvuren. Het was alleen wel even goed zoeken voor dat we de evenementenhal met de indoor ijsbaan en de indoor ponyride hadden gevonden. Dit stond slecht aangegeven. Maar voor de rest weinig slechte woorden over dit evenement. Het was leuk voor iedereen tussen de drie en twaalf jaar. En natuurlijk vonden de kleintjes de eindshow helemaal het einde, alleen de harde knallen van het vuurwerk zorgen hier en daar voor wat huilend kroost.

Circus, lasers en rendieren
Bij Kerst hoort de Kerstman en bij de Kerstman horen natuurlijk rendieren. Beide figuren troffen wij tijdens het evenement meermaals aan in het park. De Kerstman had zelfs een arrenslee bij zich waar mensen een ritje mee konden maken. Ook kon men op de foto met de Kerstman en de rendieren. Voor wie toe was aan meer avontuur: viermaal per dag waren er nog circusvoorstellingen in het theater te bekijken. Leuk om te zien alleen was het wel erg druk in het theater. Hierdoor was het voor kleine kinderen lastig om iets van de show te bekijken. Maar de show was wel leuk om naar te kijken. Alleen ging het tijdens een messenwerpact bijna mis: het slachtoffer in kwestie kon nog maar net op tijd een rondvliegend mes ontwijken.

Nadat we alle ijsbanen, eetkraampjes, rendieren en vuurkorven gezien hadden begon het al donker te worden. Het was bijna tijd voor de eindshow nabij de hoofdingang. De show begon met de Miracle of Lights Parade; een prachtige parade met praalwagens en meer dan 60 internationale verklede artiesten. Alle wagens en artiesten waren mooi versierd met duizenden lampjes. Toen de gehele parade bij het hoofdplein bij de fontein aangekomen was, gingen alle lichten in het park uit. Het was tijd voor het klapstuk van de avond: de lasershow!

De lasershow was werkelijk verbluffend mooi. Gedurende een kwartier was de lucht boven de fontein gevuld met de mooiste kleuren, filmpjes, figuren en vooral ook met heel veel rook. Mascottes Randy en Rosie werden tijdens de show door Tovenaar Merlijn meegevoerd langs 50 jaar geschiedenis van Attractiepark Slagharen. Merlijn toverde de mascottes op het einde weer terug bij de fontein en toen kon het vuurwerk beginnen. Het vuurwerk was weliswaar minder spectaculair dan de lasershow maar het was wel prachtig. Kortom: geslaagde spectaculaire eindshow!

Bungalows, parkeerproblemen en stof
We geven het toe: Winter Slagharen is beste en leuk evenement. Alleen Attractiepark Slagharen vinden wij inmiddels behoorlijk ouwe meuk geworden. Gelukkig heeft het park begin dit jaar geïnvesteerd in een nieuw gedeelte maar dat neemt niet al onze ontevredenheid weg. Minpunten aan Attractiepark Slagharen kunnen we dan ook met gemak voor je opsommen. Allereerst de verouderde bungalows naast het park. Deze ‘Buffalo’s‘ waren tijdens een ritje in het reuzenrad voor ons en doorn in het oog; vervallen, versleten, verouderd en ze zaten onder het mos. Daarnaast vonden wij bepaalde delen van het park oud en smerig ogend.

Vooral het hoofdstation van de monorailbaan was er slecht aan toe. Stof, spinnenrag en oude spelmachines waren voor ons echte sfeerverpesters. Ook lag er aardig wat zwerfafval in deze hal. Ook het theater waar de indoor ponyrides plaatsvonden waren erg smerig. Stof op de tribune en lege chipszakjes op de grond. De paardenstallen van Attractiepark Slagharen waren er waarschijnlijk nog beter aan toe. En als klap op de vuurpijl: de parkeerplaats. Door alle drukte en de slechte doorstroming van het verkeer hebben we er bijna een uur over gedaan om van de parkeerplaats af te komen. Wat een ramp!

Eindoordeel
Leuk evenement, maar niet voor het wat oudere publiek zoals de jeugd onder ons. Kinderen vanaf twaalf jaar kunnen beter terecht in de Winter Efteling. Winter Slagharen is meer gericht op de wat kleinere bezoekertjes die samen met hun ouders een bezoekje brengen aan het attractiepark. Ook voor opa’s en oma’s met kleinkinderen is het een leuk evenement. Een hele dag lol met het gezin gegarandeerd, maar voor ons waarschijnlijk geen Winter Slagharen meer. De voordelen wogen voor ons niet op tegen de nadelen. Het duurde immers al bijna een uur voor we van de parkeerplaats af waren, daar kan toch echt geen enkele spectaculaire eindshow tegenop.

Over het evenement
Tijdens alle weekenden van december en op donderdag 26 december konden de gasten genieten van een sfeervol winters attractiepark. Er stonden vuurkorven door het gehele park, er was een circus, een arrenslee, er kon indoor pony worden gereden, de Kerstman was aanwezig met heuse rendieren en er kon geschaatst worden op de indoor of outdoor schaatsbaan. Wie trek had gekregen van al deze winterse activiteiten kon terecht bij de eetkraampjes waar winterse lekkernijen zoals glühwein werden verkocht. Als afsluiter van de dag was er elke avond een spectaculaire slotshow met vuurwerk, lampjes en lasers.

One thought on “Laatste dag van Winter Slagharen 2013

Comments are closed.