Europa-Park opent in 2014 de giga-attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys”

Logo Europa ParkEuropa-Park neemt in 2014 zijn bezoekers mee op reis door een gigantisch micro-kosmos in “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys”. In deze gloednieuwe attractie zweven de bezoekers over en door de wereld van de Minimoys. Dit zijn 2 millimeter grote wezentjes, bekend uit de animatiefilm “Arthur en de Minimoys” van topregisseur Luc Besson. Hun prachtige leefwereld is in Europa-Park op schaal nagebouwd en geeft de bezoeker het gevoel zelf een Minimoy te zijn. Tijdens de rit komt de bezoeker ondermeer oog in oog te staan met mieren en lieveheersbeestjes ….. zo groot als olifanten. 

“Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” wordt de grootste indoor-attractie van het park (45.000 m3) en opent op 5 april haar deuren. De totale investering van deze toevoeging bedraagt zo’n 20 miljoen Euro. Natuurbeleving speelt niet alleen in, maar ook buiten de attractie een belangrijke rol. “Arthur” ligt verscholen in een groene omgeving en na het oversteken van twee kabbelende beekjes bereikt men de toegang van een 15 meter hoge koepel. Hierin ontmoet men tijdens een zweefvlucht naast reuzeninsecten, zo’n 50 Minimoys-characters tussen de 850 gigantische klaprozen en grassprieten. In de koepel bevindt zich ook nog een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties voor de kleinere kinderen.

Het ingenieuze transportsysteem waarmee de bezoekers door de attractie zweven is een primeur van moederbedrijf Mack Rides. Deze attractieleverancier bestaat bijna 240 jaar, behoort tot de vijf grootste producenten van achtbanen ter wereld en plaatst de nieuwste modellen altijd als eerste in het ‘eigen’ Europa-Park. De baan is 550 meter lang en zal op twee plekken de hal verlaten om buiten door echte natuur te vliegen. Onder de baan hangen de zittingen welke voorzien zijn van de nieuwste technische snufjes. Zo draaien ze onafhankelijk van elkaar en zijn er enkele interactieve functies ingebouwd. De zittingen zijn ontworpen voor kinderen vanaf 1 meter lengte én 4 jaar oud.

EP_Arthur_Ride_Teaser_Painting_Original_VolleBreite_Extend

De film “Arthur en de Minimoys” is een bewerking van het boek van de Fransman Luc Besson uit 2002. In 2006 verscheen het eerste deel van deze trilogie op het witte doek. Tientallen miljoen mensen over de gehele wereld hebben deze films intussen gezien. Het is de duurste Europese animatiefilm die ooit gemaakt is. “Arthur” verhaalt over het tienjarige mensenkind Arthur die bij zijn grootmoeder (een rol van Mia Farrow) logeert. Hij ontdekt dat een projectontwikkelaar van plan is haar huis te slopen. In de bibliotheek van zijn opa, die vier jaar eerder mysterieus verdween, vindt Arthur een kaart met de weg naar het land van de Minimoys, kleine sprookjesachtige wezentjes. Hij pakt zijn boeltje en vertrekt op reis. Want de legende wil dat er in het land van de Minimoys een schat verstopt is. En met die schat kan hij het huis van zijn grootouders redden. Door magie laat hij zich verkleinen tot Minimoy en gaat op weg in de ondergrondse wereld van de kleine wezentjes.

Regisseur, producent en scenarioschrijver Luc Besson schreef op 16-jarige leeftijd zijn eerste roman. Zo’n 22 jaar later gaf hij zijn visitekaartje af toen hij deze roman verfilmde en “The fifth element” een echte blockbuster-hit werd. Andere films van zijn hand zijn o.a. ‘Léon’,  ‘Nikita’ en ‘From Paris with Love”. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor diverse commerials, maar bijvoorbeeld ook voor videoclips van Madonna. Zij, samen met David Bowie en Snoop Dogg, gaf op haar beurt weer haar stem aan characters in de “Arthur”-film.

Alle informatie over Europa-Park is de te vinden in de (Nederlandstalige) 2014-brochure welke gratis aan te vragen is via www.europapark.de/aanvraag