Weer vijf Diamond ThemePark Awards voor Plopsa?

plopsaEr kan weer gestemd worden bij de Diamond ThemePark Awards! De Diamond ThemePark Awards is sinds 2010 een jaarlijks terugkerende verkiezing waarbij voornamelijk Belgische en Nederlandse attractie- en dierenparken beoordeeld worden in negentien verschillende categorieën. In totaal zijn er 48 verschillende parken genomineerd voor de Diamond ThemePark Awards. In de gehele maand december kan er door jou gestemd worden. De winnaars worden tijdens een speciaal evenement in de Paasvakantie 2014 bekendgemaakt in Plopsaland De Panne.

Onlangs zijn alle vijf de Plopsa-parken, verspreid over tien categorieën, dertien keer genomineerd voor een Diamond ThemePark Award. Algemeen Directeur Steve van den Kerkhof reageert tevreden: ‘Het is een mooie erkenning voor het harde werk van het hele Plopsa-team. Wij zijn alvast benieuwd naar de finale in april.’ De categorieën waarin de Plopsa-parken onder andere genomineerd zijn zijn: beste pretpark, beste achtbaan, beste waterattractie, beste conceptattractie, beste nieuwe attractie, meest kindvriendelijke park, park met beste evenementen en de beste attractie van Europa.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Plopsa-parken in de prijzen vallen. Vorig jaar was het met vijf prijzen ook al goed raak. De Plopsa-parken wonnen toen prijzen in de categorieën meest kindvriendelijke park, beste achtbaan, beste website, beste sociale media en beste fansite. Maar Plopsa doet het niet als enige erg goed. Het aantal nominaties van de Plopsa-parken wordt op de voet gevolgd door een hoop andere parken. Zo heeft de Efteling twaalf nominaties, waaronder twee Europese, weten binnen te slepen. En Walibi Belgium haalt maar liefst tien nominaties binnen. Bellewaerde Park en Attractiepark Toverland doen het ook goed met beide acht nominaties. Bobbejaanland sluit de vijf top af met zeven nominaties.