ThrowbackSunday: New Year’s Eve in Walibi World

Walibi World LogoVandaag start Rockydebever.nl met een nieuwe rubriek; ThrowbackSunday. Tot aan het nieuwe pretparkseizoen zie je alle mooie momenten uit vele voorgaande pretparkjaren. Van Walibi tot aan Disneyland en van Slagharen tot Gardaland, alles gaat voorbij komen. Ga lekker zitten en aanschouw vandaag de eerste ThrowbackSunday met New Year’s Eve in Walibi World!

Walibi World, inmiddels Walibi Holland geheten, vierde namelijk vroeger middenin de zomervakantie Oud en Nieuw. Dit evenement was de voorloper van de inmiddels beter bekende Summer Nights. New Year’s Eve werd voor het eerst georganiseerd in de zomervakantie van 2005. Op 3, 10 en 17 augustus luidden alle bezoekers en medewerkers uitbundig het nieuwe jaar in. Maar liefst vier dagen lang werd er feest gevierd met oliebollen, appelflappen, muziek, optredens en natuurlijk ook met Walibi en zijn vriendjes. Het gehele park was toen geopend tot middernacht en om middernacht was er een grote vuurwerkshow om zogenaamd het nieuwe jaar in te luiden.

Het evenement bleek destijds onverwachts een groot succes te zijn. Het evenement trok veel meer bezoekers dan dat er in eerste instantie verwacht werd want duizenden enthousiaste bezoekers bezochten New Year’s Eve in Walibi World. Alle bezoekers feesten vrolijk mee op de deuntjes van Yam Fm, optredens van Mr. Z, Jay Kay, Danzel en de Jam-X Live Band. Om middernacht vlogen deze duizenden bezoekers elkaar ook nog eens massaal in de armen met de beste wensen voor het nieuwe jaar.

De directie van het attractiepark zal wel versteld hebben gestaan van het succes van dit evenement. Daarom is er in 2006 besloten om het evenement uit te bereiden van vier naar vijf dagen in de zomervakantie. Nog jaren daarna bleek het evenement keer op keer een succes te zijn. Medewerkers werden zelfs compleet in gala outfit gehesen om vervolgens aan alle gasten champagne uit te delen. New Year’s Eve heeft nog tot en met 2010 bestaan, daarna werd het vervangen door de Summer Nights.

Alle foto’s en video met dank aan Anique Schreurs!