Laatste stuk rail voor de eerste Duitse Wing Coaster

HEIDE PARK Generic Logo Outline AWDe stalen constructie van de nieuwe Wing Coaster in Heide Park Resort is voltooid. Op 18 september werd het laatste stuk rail door de Hamburger Firma RCS Immelmann geplaatst: een halve looping met rotatie om zijn eigen as heen. Dit is het laatste onderdeel van de zes tot acht ton zware rails van de nieuwe attractie van het Heide-Park Resort. Tijdens de Halloween Nights op 19 oktober wordt de attractie verlicht en wordt ook de thematisering  aangekondigd. Dé uitgelezen kans voor attractieparkfans om mooie plaatjes te schieten. En de eerste onbemande testritten staan voor begin 2014 gepland.

De bouw van de Wing Coaster liep verrassend snel. In slechts acht weken is er een 40 meter hoge en 772 meter lange staalconstructie op een oppervlakte van 13.000 vierkante verrezen. Thorsten Berwald, projectmanager bij Heide Park vertelt: ‘Als de rond 650 ton staal naadloos zich samenvoeget, is dat een spannendste moment van de hele achtbaanbouw. Maar het was geen gemakkelijke taak voor de betrokken bouwfirma’s.  Vooral het ruwe terrein in combinatie met de acht ingewikkelde manoeuvres van de track zorgden voor wat complicaties. Toch hebben we deze uitdaging zonder grote moeite overwonnen.’

One thought on “Laatste stuk rail voor de eerste Duitse Wing Coaster

Comments are closed.