Six Flags Fiesta Texas heropent Iron Rattler

Six_Flags_Fiesta_Texas_logoHet Amerikaanse attractiepark Six Flags Fiesta Texas heeft haar achtbaan Iron Rattler heropent, nadat hij afgelopen maand gesloten werd na een incident op een soortgelijke achtbaan in Six Flags Over Texas. Bij deze achtbaan, de New Texas Giant raakte een veiligheidsbeugel los waardoor een volwassen vrouw uit de achtbaan viel, en ter plekke overleed. Omdat de treinen van beide achtbanen gebouwd werden door Gerstlauer werd naast de New Texas Giant ook de Iron Rattler gesloten. Deze achtbaan heropende gistermiddag weer, nadat het attractiepark een aantal veiligheidsmaatregelen had genomen.

De grootste veiligheidsmaatregel is de introductie van veiligheidsgordels. Deze gordels worden om de heup bevestigd waarna de gebruikelijke veiligheidsbeugel erover heen gaat. Mocht ooit de veiligheidsbeugel los gaan dan blijft de bezoeker door de gordel altijd in de stoel zitten, en moet het vrijwel onmogelijk zijn om een ongeluk als dat zich op de New Texas Giant afspeelde te herhalen.

De New Texas Giant is overigens nog steeds gesloten. Het is nog niet bekend wanneer deze achtbaan zal heropenen.

Bekijk enkele foto’s van de nieuwe veiligheidsmaatregelen op ThemeParkReview.