Lekker nazomeren in Europa-Park!

Logo Europa ParkEr is een manier om het zomergevoel nog even vast te houden. Tijdens een bezoek aan Europa-Park waant men zich immers 13 keer in een ander Europees land. In de verschillende themagebieden zijn niet alleen de architectuur, de attracties en shows tot in de puntjes gethematiseerd, ook geniet men er van het eten en drinken uit de diverse Europese landen. Dit najaar kunnen de bezoekers ook talloze extra evenementen verwachten.

De zomer van 2013 kwam langzaam op gang, maar eenmaal in het land werden alle records verbroken. In Europa-Park wil men het zomergevoel nog even vasthouden. Zo kan men er nog tot en met 8 september iedere dag vanaf 16.00 uur terecht in de Sansibar Beach Club. Zittend onder de achtbanen, met de voeten in het zand en een cocktail in de hand, sluit men hier de dag ontspannen af. Iedere vrijdagavond tot en met 6 september kan dat ook tijdens de After Park Lounge: chillen in het IJslandse themagebied.

In de vijf themahotels wordt de nazomer eveneens gevierd. Op het binnenplein van Hotel Colosseo wordt dagelijks de gratis zomershow ‘Imperio’ opgevoerd. Ook als men niet in de Europa-Park-hotels verblijft is men om 22.00 uur welkom om deze show vol acrobatiek, zang en vuur- en lichteffecten te bekijken. In de laatste week, van 2 tot en met 8 september, begint de show een half uurtje eerder. Van 6 tot en met 8 september vindt er op het Camp Resort nog een luchtballon-festival plaats.

Hoe maak je wijn? Wat is ‘Neuer Wein”? Iedereen die meer wil weten over de productie van wijn kan op 4 september terecht tijdens de Kaiserberg Weintag. Op 8 september presenteert buurregio Elzas zich in Europa-Park. De wijn uit deze streek zal daarbij niet ontbreken, evenals de Elzasser variant van de alom bekende pizza, de typische ‘Flammenkuchen’. Op 20 september klinkt voor de eerste keer dit jaar ‘O’zapft is’. Deze kreet hoort men als het eerste biervat bij het Oktoberfest wordt aangeslagen. Alle avonden zijn uitverkocht: alleen voor 3 oktober zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Vanaf  eind september gaat in Duitslands grootste attractiepark een van de grootste Halloween-evenementen in Europa van start. Overdag is het, te midden van onder meer 160.000 pompoenen, met de gehele familie genieten van de meer dan 100 attracties en shows, maar op twintig avonden nemen monsters, vampieren en zombies de macht over. Tijdens de ‘Horror Nights’ kunnen onverschrokken bezoekers terecht in een speciaal deel van het park waar zich de haunted houses bevinden. Eén van deze vijf houses werd vorig jaar door de LA-Times uitgeroepen tot beste haunted house ter wereld. Een ander huis werd uitverkozen tot derde beste.