Rocky de Bever op de Summer Nights

Walibi Holland LogoOp vrijdag 2 en op vrijdag 9 augustus is de redactie van Rocky de Bever wederom afgereisd naar het pittoreske Biddinghuizen. Dit maal om in Walibi Holland het evenement Summer Nights bij te wonen. Het evenement wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Vorig jaar waren wij ook al aanwezig bij dit evenement, maar dit jaar stonden er wel andere activiteiten op het programma. Zo was er onder meer een optreden van Starkoo en maakte het team van Q-music het hoofdpodium onveilig. De eerste dag vonden wij het zo’n succes dat we besloten om de week erop terug te keren en te bekijken of dit geen eendagsvlieg bleek te zijn. Lees snel verder!

Algemene indruk
Bij binnenkomst werden we opgewacht door twee medewerkers, compleet voorzien van grote zonnebril en felgekleurde afropruik. Ze deelden flyers uit met daarop het programma voor de dag:

18.00 uur – 22.00 uur Wipe Out, nabij the Crazy River
18.00 uur – 22.00 uur W-Factor, nabij de Speed of Sound
18.00 uur – 22.15 uur The Party Q-music, op het hoofdpodium
18.00 uur – 22.40 uur Rythm Nation, in het Mexico themagebied
19.00 uur – 21.00 uur elk uur een optreden van dansgroep Get Motivated
22.15 uur – 22.45 uur Starkoo, op het hoofdpodium
22.45 uur – 22.55 uur Vuurwerkshow, bij het reuzenrad

Aangezien wij de eerste keer al om 16.00 uur bij de ingang stonden konden we nog twee uurtjes lang door het park struinen om wat van de zogenaamde ‘zomerse’ sfeer te proeven. Helaas bleek er weinig gedaan te zijn om de ‘zomerse’ sfeer te benadrukken. Veel verder dan de outfits van de medewerkers, dit waren t-shirts met in grote letters Summer Nights erop, kwamen we niet. Het was daarnaast behoorlijk druk in het park, voor de topattracties stonden veelal lange rijen. Dit in combinatie met warm weer maakte het voor ons geen feest om te wachten tot het programma begon.

Nattigheid
De eerste act die wij bezochten was de W-Factor met als onderdeel Prijzenwaterval. Nietsvermoedende voorbijgangers werden door een presentator, die overigens erg veel trekjes á la Jochem Meijer had, van straat geplukt en gesommeerd mee te doen aan de show. Eén persoon speelde mee voor de hoofdprijs, hij/zij moest op een krukje boven een bak water gaan zitten. Drie of vier andere personen moesten vragen beantwoorden. Voor elke vraag die goed beantwoord werd mocht er door de kandidaten gegooid worden op een ronde schijf. Bij een treffer zou persoon nummer één met kruk en al in de waterbak belanden. De kans op de hoofdprijs was dan verkeken. Een erg leuke setting als je het ons vraagt, maar voor deze act mooi weer nodig. Zeg nou immers zelf: wie wil er in de kou droge kleding verruilen voor een nat pak? Vaak waren de vragen te moeilijk voor kinderen We hebben in een half uur tijd aardig wat ouders naar het podium zien rennen om hun kind van het juiste antwoord te voorzien. Dit leverde gelukkig ook weer veel grappige situaties op.

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan
Daarna zijn we doorgelopen naar het onderdeel Wipe Out. We hadden een groot parcours met waterbakken, lichteffecten en leuke muziek verwacht. Helaas moesten we het met een baan die iets weghad van een opblaasbaar springkussen doen. Elke keer werden er deelnemers opgetrommeld die mee mochten doen aan de race. Wie het snelste over de finish was had gewonnen. Maar wat die mensen die als eerste finishten nou eigenlijk wonnen is ons ook nog steeds een vraag. De opzet van deze act was wat aan de onduidelijke kant. Maar gelukkig leken de kinderen dat niet zo heel erg te vinden, zij renden met alle plezier zo snel en zo ruig mogelijk over de baan heen. Weliswaar ging dit gepaard met vallen en opstaan maar dat mocht te pret voor de deelnemers niet drukken.

Met de voetjes van de vloer
Nu was het tijd voor wat muziek: met dansgroep Get Motivated bleek het groot feest te zijn. Tien dansers gaven een flitsende show van ruim zes minuten weg. De kleinste danser  kreeg na afloop het grootste applaus. Daarna zijn we doorgegaan naar de act van Rythm Nation. Op een podium werd er door professionals gedanst en de bezoekers konden naar hartelust meedansen. Wij hadden niet verwacht dat er mensen ook daadwerkelijk mee gingen doen maar niets bleek minder waar: ruim vijftien man stond uit zijn of haar plaat te gaan bij het podium. Na de dansact kwam er nog een soort drumband een show weggeven. Zij liepen het halve park door om vervolgens hun act bij de kartbaan te eindigen. Het was dus wel swingen geblazen dit jaar.

Op het hoofdpodium
Als laatste was het hoofdpodium aan de beurt. Hier hadden de DJ’s van Q-music gedurende de avond al flink wat publiek verzameld met hun liveshow. De zomerse sfeer zat er hier pas echt goed in: koude drankjes, leuke mensen, prachtige lichtshow en een vette beat klonk uit de speakers. Om kwart over tien maakten de mannen van Q-music plaats voor Starkoo. Wij hadden bij de naam Starkoo een hippe DJ verwacht maar helaas bleek Starkoo geen DJ te zijn. Hij maakte van bekende Nederlandstalige nummers zoals Bloed, zweet en tranen een soort dubstep-cover. Niet echt ons idee van een zomerse sfeer maar gelukkig bleken er veel mensen te staan die zijn aanwezigheid wél konden waarderen. Na ruim een half uur lang hakken, stampen en meebléren met bekende hits als Het regent zonnestralen was het tijd voor de vuurwerkshow. Maar liefst zeven minuten lang sierden prachtige kleuren de lucht boven Walibi Holland, een prachtig gezicht om naar te kijken.

Eindoordeel
Al met al hebben wij toch een enorm leuke dag gehad in Walibi Holland. De hele avond lang was er voor zowel jong als oud genoeg te beleven in het park, om nog maar niet te spreken over de attracties die hier staan. Ook de tweede keer dat wij de Summer Nights bezochten hebben we ons niet verveeld. Enkel het weer was minder goed maar dat mocht de pret echt niet drukken. Voor de tweede keer Starkoo aanhoren vonden wij helaas wat minder geslaagd maar het vuurwerk heeft dat gelukkig goed gemaakt. Als Walibi Holland ook volgend jaar weer besluit om de Summer Nights te laten plaatsvinden, zijn wij er zeker weer bij!