Kings Island opent Banshee in 2014

Banshee logoHet Amerikaanse attractiepark Kings Island heeft bekendgemaakt dat het park in 2014 de achtbaan Banshee zal gaan openen. De inverted achtbaan zal door Bolliger & Mabillard worden gebouwd. De achtbaan zal met 1260 meter de langste inverted achtbaan ter wereld worden en is qua lengte vergelijkbaar met de Goliath in Walibi Holland. Daarnaast zal de achtbaan hoogtes van 51 meter en snelheden van bijna 110 kilometer per uur bereiken. Benieuwd geworden naar meer? Lees dan gauw verder voor onder andere een on-ride promotievideo van de Banshee!

Zeven inversies
De rit zal zo’n 2 minuut en 40 seconden duren. Ook bijzonder: de baan bevat maar liefst zeven inversies. Deze elementen in de achtbaan worden een mengelmoes van nieuwe elementen maar ook van elementen die we uit andere omgekeerde achtbanen kennen. Het attractiepark geeft aan dat de delen die de achtbaan uniek maken de hoogte en de loopings zijn. Daarnaast vindt het attractiepark het erg uniek dat de achtbaan pas midden op de baan zijn topsnelheid van 110 kilometer per uur zal gaan behalen. De achtbaan zal een kettinglift bevatten waarmee de treinen naar een hoogte van bijna 51 meter zullen klimmen.

1650 personen per uur
De achtbaan zal drie treinen krijgen waarin 28 personen kunnen plaats nemen. De treintjes hangen uiteraard onder de rails, waardoor men het gevoel krijgt te vliegen. De in de treintjes stoelen zitten in rijen van vier naast elkaar. De capaciteit zal hierdoor op 1650 passagiers per uur uitkomen. Met de bouw van de Banshee zal een bedrag van ruim 18 miljoen euro gemoeid zijn. Het attractiepark is momenteel bezig met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de achtbaan. Het is te verwachten dat binnen enkele weken al de eerste achtbaanonderdelen op de bouwplaats verschijnen.

Vijftiende achtbaan
Banshee wordt de vijftiende achtbaan van Kings Island en de tweede achtbaan Bolliger & Mabillard in het park. In 2009 liet het attractiepark de achtbaan Diamondback al door het Zwitserse Bolliger & Mabillard bouwen. Deze hypercoaster is ruim 70 meter hoog.