Rocky de Bever bezoekt Movie Park Germany

Movie_Park_Germany_logoOp donderdag 25 juli is Rocky de Bever voor het eerst naar Movie Park Germany geweest. Het 45 ha grote attractiepark nabij Bottrop bestaat dit jaar 17 jaar. In het park staan zes achtbanen, waarvan er drie specifiek op kinderen gericht zijn. De snelste achtbaan is de MP-Xpress, gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma. Deze achtbaan is hetzelfde type baan als de El Condor in Walibi Holland.

Eerste indruk
Toen we binnenkwamen in het park, viel ons als eerste de omgeving op. Deze was erg mooi gethematiseerd en ook goed afgewerkt. Vooral de New York promenade was een eye-catcher. Het park was netjes en schoon wat wij ook erg prettig vonden. Wat minder prettig was, waren de soms lange wachtrijen. Ondanks dat Movie Park zoveel mogelijk mensen per uur door een attractie probeert heen te sleuren, moesten wij voor de achtbaan in het donker ‘Van Helsing’s Factory’ ruim een uur in de rij staan. Net toen wij aan de beurt waren, werd de achtbaan door het personeel stilgezet: een dame was haar tas tijdens de rit verloren. Dit blijkt maar weer eens hoe onhandig het soms is om tassen verplicht mee te moeten nemen in een attractie.

Tassenmania
Ook in waterattracties zoals Dora’s Big River Adventure en Alien Encounter moesten de tassen verplicht mee. Onbegrijpelijk want men wordt in deze attracties echt drijfnat. Het personeel lief aankijken en vragen of we onze tas achter konden laten hielp helaas ook niet. Dit kan Movie Park in onze ogen echt nog wel verbeteren. Wat is het nou voor kleine moeite om een mogelijkheid te creëren waar de bezoekers hun bagage achter kunnen laten? Zo groot is de capaciteit van de waterattracties vaak ook weer niet. Voor deze ietwat vreemde acties krijgt Movie Park van ons wat minpunten.

De overbodigheid van de waterstofzuiger
De meest vreemde actie die wij vandaag gezien hebben deed zich voor bij de Alien Encounter. Een medewerker vroeg de bezoekers in het bootje om naar één kant te leunen zodat al het water in de boot zich aan de zijkant verzamelde. Vervolgens werd er een grote waterstofzuiger gepakt en werd al het water uit de boot gezogen. Wij vroegen ons oprecht af waar deze handeling goed voor was. Het schoonmaken van de boot zorgde namelijk voor behoorlijk wat vertraging. Daarnaast is zo’n attractie er ook op gebouwd om nat te worden, dus waarom zou je met man en macht proberen het droog te houden? Weer minpunten voor Movie Park als je het ons vraagt want dit schoot echt niet op en het voegde maar weinig toe.

Van Helsing: top of flop?
De domper van de dag was de show ‘The Van Helsing Show Shadows of Darkness’. Mensen werden in een groot theater opgehokt. Hoewel het erg warm en benauwd was, werd de airconditioning niet aangezet. De show zelf stelde niet veel voor. Wat magere vuur, vuurwerk- en rookeffecten maakten het slechte verhaal en het belabberde acteerwerk niet veel beter. Ook was de show niet geschikt voor kleine kinderen. Harde geluiden, enge wezens en het vuur zorgden bij ons in de zaal voor veel huilgeluiden bij de kleintjes. Na een half uurtje was de show weer afgelopen en wij waren blij dat we de benauwdheid en hitte van de theaterzaal achter ons konden laten.

Onze persoonlijke favoriet
Gelukkig had het park ook een hoop leuke attracties waar we niet zo lang voor hoefden te wachten zoals The High Fall. Deze attractie was onze persoonlijke favoriet, hier hebben we slechts een kwartiertje in de rij gestaan. De vrije val is 61 meter hoog en haalt een maximale snelheid van 90 kilometer per uur. Hetgeen wat deze attractie extra spannend maakt zijn de volgende twee dingen. Je zit niet in deze attractie, maar je hangt erin! Je benen bungelen vrij en je zit enkel tussen je benen en met een beugel over je schouders vast. Wanneer men op het hoogste punt is, kantelen de stoeltjes naar voren zodat je bijna gedwongen wordt om 60 meter omlaag te kijken. Een echte aanrader voor thrillseekers zoals wij.

Ook voor wat jonger publiek
Maar wanneer je een echte thrillseeker bent kun je dit park beter mijden. Het richt zich namelijk meer op gezinnen met jonge kinderen. Het kinderdeel van het park, genaamd Nickland, was dan ook prachtig voor de kleintjes. Er stonden veel attracties, er hing een leuke sfeer, er waren veel vrolijke kleuren gebruikt en alles was mooi afgewerkt. De hangende kinderachtbaan Jimmy Neutron’s Atomic Flyer was samen met Dora’s Big River Adventure de trekpleister van het kindergedeelte. De Avatar Air Glider vonden wij ook een echte aanrader. Voor zowel de jonge als de wat oudere bezoekers is dit een leuke attractie. In deze attractie liggen bezoekers in een rij van vier personen naast elkaar, waardoor het effect van vliegen versterkt wordt. Tijdens de rit heb je ook een prachtig uitzicht over Nickland.

Eindoordeel
Al met al was dit voor ons toch een geslaagd dagje uit. Het park is met name voor gezinnen met kinderen een goede aanrader. Ook is het park vanuit Nederland gemakkelijk en snel met de auto te bereiken. Van ons krijgt het park een acht als rapportcijfer. Het ziet er mooi, netjes, verzorgd en vrolijk uit maar het kan er heel erg druk zijn. Wachten duurt dan lang en de soms wat slome handelingen van de medewerkers bevorderen de doorstroom van de attracties niet echt. Het is een leuk park, maar ons zien ze hier voorlopig niet weer verschijnen. Wij bezoeken liever een park met wat meer spannende en extreme attracties.