Kind ernstig gewond in Walibi Holland

Walibi Holland LogoEen tienjarig kind is deze middag in Walibi Holland ernstig gewond geraakt in een attractie en vervolgens per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het meisje liep ernstige verwondingen op aan haar onderbeen en aan haar voet omdat ze bekneld zat. Tevens is een traumahelikopter ter plaatse gekomen om assistentie te verlenen. Wat er precies gebeurd is, is volgens de politie nog onbekend. Het ongeluk gebeurde bij de wildwaterbaan El Rio Grande.

Update I: Via diverse Social media, wordt gemeld dat het meisje mogelijk te vroeg is uitgestapt in het station, en kwam haar voet vast te zitten tussen twee houten banden. Daarnaast blijft de attractie vandaag en morgen gesloten, zodat de arbeidsinspectie en de technische recherche onderzoek kunnen doen naar de toedracht van het ongeval.

Update II: Op dezelfde locatie als het ongeluk van vandaag, kwam ruim een jaar geleden een bootje van de El Rio Grande tussen de twee houten banden te zitten. Bekijk het filmpje van deze storing hier.

Updrate III: Inmiddels heeft Walibi Holland een persstatement opgesteld. Hierin staat alle berichtgeving rondom het incident uitvoerig beschreven.