Vrouw overleden na val uit achtbaan Six Flags Over Texas

Six Flags Over Texas LogoEen volwassen vrouw is gisteren overleden na een val uit de achtbaan New Texas Giant in het Amerikaanse attractiepark Six Flags Over Texas. Volgens ooggetuigen viel de vrouw uit de achtbaan voor een helling die naar een remsectie gaat. Bij terugkomst in het station had het personeel nog niks gemerkt, totdat het zoontje van de vrouw in paniek aan het schreeuwen was.

Volgens de getuigen zou de beugel van de vrouw niet goed hebben vastgezeten, en heeft de vrouw dit voor vertrek al kenbaar gemaakt bij het aanwezige personeel. Echter zouden zij hier niks mee hebben gedaan, en vertrok de achtbaantrein gewoon. Bij de steile helling naar het remplatform zou de vrouw uit de achtbaan zijn gevallen.

De Texas Giant opende in 1990 als houten achtbaan maar werd in 2010 gesloten. Waarbij de houten baan vervangen werd door een baan van metaal. Naast deze ombouw heeft Rocky Mountain Construction, het bedrijf wat verantwoordelijk voor de verbouw was, ook nieuwe treinen geplaatst. Het is onduidelijk of er iets mis met deze treinen was, anders zou ook de Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas ook het probleem kunnen hebben.