Rocky de Bever bezoekt Game On! evenement

Walibi HollandOp vrijdag 19 juli is Rocky de Bever naar het game evenement Game On! in Walibi Holland geweest. Tijdens dit evenement konden bezoekers diverse games, gameconsoles en gamesimulators uitproberen. Tevens was er een meet en greet met bekende game characters. Als afsluiter van deze dag stond er om 22.50 uur nog een grote vuurwerkshow gepland. 

Pas om 13:00

Wij stonden al keurig om 10.00 uur voor de poorten van het park, maar pas om 13.00 uur bleek het eerste echte grote evenement plaats te vinden: Mario Kart met alle Mario’s op de kartbaan. Gelukkig waren er nog andere dingen waarmee we ons konden vermaken zoals de vijf ‘stands’ en de Wolverine gamesimulator. Er kon gedanst worden bij de Just Dance stand, geracet worden in de Racing Area, gegamed worden in de World of Tanks battleground, op de PlayStation 3 gespeeld worden in de Free Play Area en vrij gekart worden op de Mario Kartbaan. Liefhebbers van ouderwetse games zoals Pong konden terecht in de Retro Area.

Het liep lekker door

Alle stands waren met zorg neergezet en dat was goed te zien, vooral bij de World of Tanks battleground hing een echte militaire sfeer. Bij alle stands waren de bezoekers enthousiast aan het gamen en het was er bijna elk moment wel druk. Toch hadden wij op deze dag een stuk meer bezoekers verwacht in het park, de drukte viel ons erg mee. Er stonden geen lange wachtrijen voor de populaire attracties zoals de Crazy River of de Goliath. Het liep lekker door en dat was wel fijn.

Alle Mario’s verzamelen

Om 13.00 uur was het dan zover: alle bezoekers die zich verkleed hadden als Mario of Luigi mochten meedoen aan de grote race op de kartbaan. De kartbaan was met diverse Mario Kart objecten, zoals de gele kubussen, gethematiseerd. Ook de gamegetunes uit het spel zelf werden, naar onze mening iets te vaak, afgespeeld tijdens de race. Er waren een heuse Mario en Luigi aanwezig om de race te voorzien van het nodige Italiaanse commentaar. De winnaar werd Luigi, hij ontving een grote Mario knuffel en een seizoenspas voor Walibi Holland.

Voor ons niet genoeg

De rest van de middag hebben we ons goed vermaakt in het park. Ook viel ons op dat het park erg netjes was. Er lag bijna nergens rotzooi en ook viel het aantal asociale bezoekers erg mee. Vorig jaar was dit wel anders. Op de ontmoeting met de game characters hebben wij niet meer gewacht, dat duurde ons iets te lang. Ook de vuurwerkshow hebben wij aan ons voorbij laten gaan, want van 10.00 uur tot 23.00 uur in het park blijven vonden wij deze dag niet nodig. Het was een leuk evenement maar het was voor ons niet genoeg om de hele dag in het park te vertoeven.

Videoverslag

Onze foto’s