Nieuwe achtbaan voor Flamingo Land

logo_flamingolandresortSinds 15 juli kunnen de bezoekers van het Engelse attractiepark Flamingo Land genieten van een nieuwe achtbaan genaamd ‘Hero’. Deze ‘flying rollercoaster’ komt van de firma Italiaanse Zamperla en bereikt snelheden van 40 km p/u. Eerder dit jaar voorzag Zamperla het park in North Yorkshire van twee kleinere achtbanen. De baan van ‘Hero’ is 15 meter hoog en 385 meter lang. De attractie heeft de maximale capaciteit van 600 bezoekers per uur.

Het achtbaanmodel doet zijn naam ‘Volare’, wat afgeleid is van vliegen in het Latijn, eer aan. Bij het betreden van de attractie zijn de wagentjes in een verticale positie maar als de rit begint worden de bezoekers in een horizontale positie gebracht. Dat de rails zich ook nog eens boven, in plaats van onder het hoofd bevindt zorgt tezamen met de horizontale positie van de wagentjes voor de ultieme vliegervaring!