Europa-Park: nr 1 in Duitsland én Europa, nr 2 in de wereld

Logo Europa ParkDe grootste reiscommunity ter wereld, Tripadvisor, heeft gisteren voor het eerst Travellers’ Choice Awards voor attractieparken uitgereikt. Europa-Park ontving daarbij de awards voor beste park van Duitsland én Europa. Het park kreeg van alle parken in Duitsland de hoogste beoordelingen. Ook op Europees niveau werd het Zuidduitse park door bezoekers aangewezen als beste keuze. Op wereldniveau was er één park wat hogere punten scoorde: Discovery Cove in Orlando.

De websites van Tripadvisor, beschikbaar in meer dan 30 landen, worden maandelijks door meer dan 200 miljoen mensen bezocht. Ruim 100 miljoen reizigers hebben er beoordelingen achtergelaten over bezochte hotels, restaurants en attracties. Voor het eerst werden er dit jaar awards uitgereikt in de categorie ‘attractieparken’.

Van alle Duitse attractieparken eindigde Europa-Park op de eerste plaats. Een tweede plaats was voor Phantasialand, een derde voor Playmobil Funpark. Bij de beoordelingen voor Europese parken kreeg Europa-Park ook de beste cijfers, vóór parken als Puy du Fou (nr. 3), Disneyland Parijs (nr . 4), PortAventura (nr. 5) en de Efteling (nr. 8). Ook op wereldniveau scoorde Europa-Park beter dan grote spelers als Disney en Universal. Alleen Discovery Cove in Orlando bleef hier Duitslands grootste attractiepark vóór.

Ronald Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: “Hierop kunnen we met ons complete team alleen maar trots zijn, zeker als je bedenkt dat meer dan 1.250 attractiepunten een beoordeling hebben gekregen’.  De afgelopen jaren vielen de hotels van Europa-Park al meerdere malen in de prijzen bij Tripadvisor.