Fun Spot America opent twee nieuwe achtbanen

Fun SpotHet Amerikaanse attractiepark Fun Spot America heeft afgelopen weekend twee nieuwe achtbanen en een nieuwe attractie geopend. De afgelopen weken werden al diverse testritten verreden op de twee nieuwe achtbanen maar afgelopen week konden ook de gewone bezoekers gebruik maken van de nieuwe achtbanen. Naast de twee nieuwe achtbanen heeft het attractiepark ook de Enterprise Wheelie uit Six Flags Great America geopend.

De eerste achtbaan is een Vekoma Suspended Family Coaster. Deze wordt 19 meter hoog, 395 meter lang en bereikt snelheden van 55 kilometer per uur. De achtbaan zal één achtbaantrein krijgen die plaatst biedt aan 20 personen. De achtbaan Kvasten in Gröna Lund is ongeveer dezelfde achtbaan als de Freedom Fighter zoals de achtbaan gaat heten.

De tweede achtbaan is de houten achtbaan ‘White Lightning’ van Great Coasters International. Deze achtbaan wordt ruim 600 meter lang, 23 meter hoog en gaat snelheden bereiken van 77 kilometer per uur. De ritduur gaat 1 minuut 15 bedragen.

Fun Spot America is een klein attractiepark in het Amerikaanse Orlando, en bezit op dit moment zo’n 15 attracties. Het park zet de laatste tijd in op grootschalige uitbreiding waar deze twee achtbanen een uiting van zijn.