Alton Towers stelt opening The Smiler weer uit

The Smiler Logo Alton TowersHet Engelse attractiepark Alton Towers stelt de opening van The Smiler weer uit. Nadat de opening eerst gepland stond tijdens de seizoensopening in maart, werd de opening verplaatst naar 23 mei. Maar nu maakt het attractiepark wederom bekend dat ook deze datum niet gehaald gaat worden door onvoorziene problemen. Het attractiepark geeft geen nieuwe datum mee, maar geruchten doen de ronde dat de opening aanstaande zaterdag zal plaatsvinden. Maar volgens de website Riderater staat deze datum allerminst vast. Volgens deze website is de opening uitgesteld vanwege elektrische problemen.

The Smiler wordt gebouwd door het Duitse Gerstlauer en wordt 30 meter hoog en behaalt topsnelheden van 85 kilometer per uur. Het 1170 meter lange traject wordt afgelegd in 165 seconden. De achtbaan komt op de plaats van de voormalige Schwarzkopf achtbaan ‘Black Hole’. De achtbaan bevat in totaal 14 inversies. Met de bouw van de achtbaan is een bedrag van 18 miljoen pond gemoeid.