Walibi Belgium presenteert de Psyké Underground

Walibi Belgium Logo LiggendDe Sirocco… het is een naam waar heel wat Walibi-bezoekers mooie herinneringen aan koesteren. Anderen zijn meer vertrouwd met de benaming “Turbine”. Deze legendarische pretparkattractie laat niemand onverschillig: de ene is er bang voor, de ander kan niet meer wachten tot ze weer open gaat. Meer dan 13 miljoen mensen gedurende 28 seizoenen hebben plezier beleefd in de attractie die nu klaar voor de volgende generatie. De attractie der attracties is terug van weggeweest en ze is sensationeler dan ooit tevoren, tenminste als je er voldoende lef voor hebt…

Een sterk staaltje spitstechnologie
Er was vier jaar onderzoek nodig om uit te vinden wat de beste technologische oplossingen waren om de attractie te doen herrijzen. De attractie schiet in minder dan 3 seconden haar bezoekers 45 m de hoogte in, tegen meer dan 85 km/u. Om het treintje aan deze snelheid te laten versnellen, wordt er een lineaire inductiemotor met hoog magnetisch vermogen gebruikt. Hetzelfde principe dat vliegdekschepen gebruiken om vliegtuigen te lanceren. Er is tevens een geweldig grote hoeveelheid elektrische energie nodig om deze krachten neer te zetten. Die energie stemt overeen met anderhalve keer het volledige energieverbruik van de rest van het park. De elektrische voeding vormde dus een enorme uitdaging, die werd opgelost dankzij installaties die je nergens anders in België vindt.

Het remmen gebeurt door middel van permanente magneten. Deze worden onder meer ook in de Dalton Terror gebruikt. Het grote voordeel is dat hiervoor geen elektrische energie nodig is. Het totale budget voor het project bedraagt 6 miljoen euro.

In absolute duisternis
Om het nog spannender te maken, worden de passagiers van het treintje in absolute duisternis voortgestuwd. Nadat het treintje de looping met een diameter van 25 m heeft afgelegd, schiet het een donkere tunnel in die op hun hoogste punt 45 m hoog is. Tijdens de duizelingwekkende achterwaartse rit verliezen de bezoekers elk besef van plaats of tijd, wat het adrenalinegehalte nog meer aanjaagt.

Aangekleed in Walibi-stijl
De nieuwe attractie werd ook volledig ingebed in het thema van de nieuwe wereld van Walibi. Het is de befaamde Vita die de bezoekers voortaan welkom heet en meeneemt naar een unieke ‘toeristische’ bestemming… De kleuren van het gebouw zijn geïnspireerd op het kleurrijke Shimmeria, de rijke wereld die Walibi en zijn tweelingbroer Squad samen ontdekken en waar muziek de hoofdtoon voert…

Een nieuwe naam voor een unieke ervaring
In deze “underground” attractie stappen vergt een fikse dosis moed van de “psyche”, de menselijke geest… Vandaar dat deze legendarische attractie voortaan naar de naam “Psyké Underground” luistert! Een spel van lichaam en geest, adrenaline en psychedelica!

Uniek in Europa
Een ritje op deze attractie wordt een unieke ervaring. Ze behoort namelijk tot de zeldzame groep van de “Shuttle Loops”. Wereldwijd zijn er maar 6 attracties van dit type: één in Mexico, één in Zuid-Afrika, één in Californië, één in Japan, één in Brazilië (Sao Paulo) en één in Europa, namelijk in Walibi. En die laatste is als enige volledig in absolute duisternis.

De legendarische attractie van Walibi opent in de loop van de maand juni 2013 en begint aan haar “derde leven”, aan haar derde generatie bezoekers.