Europa-Park ontvangt ‘THEA Classic Award’

Logo Europa ParkAfgelopen weekend zijn in Anaheim, Californië de THEA-Awards uitgereikt. Voor deze awards komen bijzondere prestaties in de leisure-branche in aanmerking. De ‘THEA-Classic Award’ ging ditmaal naar Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark. Deze prestigieuze oeuvre-prijs kan gezien worden als de ‘Oscar van de entertainmentwereld’.Zaterdagavond, tijdens het internationale THEA gala-diner in het Disneyland Hotel, werden voor de 20e keer de THEA Awards uitgereikt. Deze prijzen worden sinds 1994 jaarlijks toegekend door de wereldwijde organisatie van ontwerpers van themalocaties en evenementen (TEA, Themed Entertainment Association).

Ontving Europa-Park vorig jaar al een award voor het eerste loopingrestaurant ter wereld (Foodloop), dit jaar werd echter het gehele park geëerd met de ‘THEA Classic Award’. De internationale juryleden kenden Europa-Park de prijs met name toe voor de passie en gedrevenheid van de eigenaren, de familie Mack, waardoor het park is kunnen uitgroeien tot een van de toonaangevende parken ter wereld. Ook de variatie aan attracties en de liefde voor detail werden door de jury geprezen: “Door continue uitbreidingen en verbeteringen overtreft Europa-Park in bijna alle gevallen de verwachtingen van zijn gasten”.

Europa-Park is in 1975 geopend als showroom voor het moederbedrijf Mack Rides. Dit bedrijf begon 230 jaar geleden met de productie van woonwagens voor circussen en kermissen, maar is nu een van de grootste leveranciers van achtbanen ter wereld. Ook in Nederlandse en Belgische attractieparken staan attracties van Mack Rides. Europa-Park heeft zich ontwikkeld tot grootste attractiepark van Duitsland met jaarlijks meer dan 4,5 miljoen bezoekers. Nog steeds is het de ‘etalage’ van het stamhuis. Aan de rand van het park kan intussen ook overnacht worden in vijf bijzondere themahotels of in het Camp Resort.

Volgens directeur/eigenaar Michael Mack, die de Classic Award in ontvangst nam, is dit een bijzondere waardering, juist omdat deze wordt uitgegeven door collega’s die onze industrie goed kennen. “Naast vakkennis spelen cultuur en structuur bij ons een belangrijke rol. We staan dicht bij onze medewerkers, dat is een voordeel van een familie-onderneming. Onze medewerkers delen onze passie en dat voelt de gast”. Europa-Park mocht in 2013 al enkele andere prijzen in ontvangst nemen. Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht ontving het park reeds de “Zoover-Award”. Parkbezoekers gaven op deze beoordelingssite Europa-Park het hoogste punt van alle attractieparken in Europa: een 9,4! Ook bij de “Parkscout Award”-verkiezingen, waaraan 40.000 mensen deelnamen, scoorde Europa-Park de meeste punten in de categorieën ‘beste attractiepark’ en ‘beste prijs/kwaliteit-verhouding’.

Bij beoordelingssite HolidayCheck viel Europa-Park met maar liefst vier hotels in de prijzen. Hotel “Colosseo“ werd uitgeroepen tot het beste familiehotel van Duitsland en behoort daarmee tot een van de 99 beste hotels ter wereld. “TopHotel-Awards” waren er ook voor de hotels “Santa Isabel”, “Castillo Alcazar” en het vorig jaar juli geopende “Bell Rock”.

Poseidon_2