Gwazi mogelijk vervangen door nieuwe achtbaan

Busch Gardens Tampa LogoHet Amerikaanse attractiepark Busch Gardens Tampa zou volgens Screamscape.com plannen hebben om haar houten achtbaan Gwazi te verwijderen en in 2015 of 2016 te vervangen voor een compleet nieuwe achtbaan.

De in 1999 gebouwde achtbaan van Great Coasters International kampt al langere tijd met problemen. In 2011 werden de originele treinen vervangen door exemplaren die Great Coasters International zelf had gebouwd. De treinen van Philadelphia Toboggan Coasters zorgden voor een erg ruwe rit. Nu het park volgens de nieuwste geruchten geen heil meer ziet in de achtbaan, zou het park bij een sluiting de treinen willen verplaatsen naar Busch Gardens Williamsburg.

Dat park heeft momenteel nog geen houten achtbaan, maar zou plannen hebben om er één te bouwen. Busch Gardens Tampa zou op hun beurt dan weer een nieuwe achtbaan op de locatie van Gwazi willen bouwen. Dit zou binnen twee jaar moeten gaan gebeuren. Momenteel draait van de dubbele achtbaan alleen de Lion kant, en blijft de Tiger kant van de achtbaan gesloten. De Tiger kant blijft gesloten totdat de gehele achtbaan wordt gesloten en wordt afgebroken.

800px-Gwazi_(Busch_Gardens_Africa)_02