Kentucky Kingdom heropent op 24 mei 2014

Logo Kentucky KingdomDe nieuwe eigenaar van Kentucky Kingdom; Ed Hart verwacht dat Kentucky Kingdom op 24 mei 2014 weer zal gaan heropenen, samen met twee nieuwe grote attracties en een waterpark dat twee keer zo groot is als voorheen. Daarnaast zegt Ed Hart dat hij bezig is met een complete makeover van het attractiepark.

Hij zegt dat het erg bemoedigend is was hij tot nog toe van het attractiepark heeft gezien, maar dat er nog genoeg werk te verzetten is om het attractiepark dat inmiddels al ruim drie jaar stil ligt. Een investeringsgroep rond Ed Hart kreeg recent de lease van de grondeigenaar ‘Kentucky State Fair Board’ om hiermee te kunnen assisteren bij de heropening in 2014.

Ed Hart heeft vroeger het attractiepark ook al geleid, vanaf de opening in 1987 tot de overname door Six Flags in 1997. Six Flags besloot in 2010 ermee te stoppen waardoor het park buiten gebruik werd gesteld. Ed Hart heeft de afgelopen tijd gekeken wat er moet gebeuren om het attractiepark weer te heropenen, en volgens hem zijn er een flink aantal dingen die moeten gebeuren, maar niks dermate ernstig dat ze de opening in mei 2014 in de weg staan.

Volgens Coaster-net.com, staat in het nieuwe lease-contract dat Ed Hart en zijn investeringspartners 45 miljoen dollar in het attractiepark pompen tot 2017.

Daarnaast meldt Hart dat de houten achtbaan Thunder Run voor ruim één miljoen dollar aan reparaties en aanpassingen nodig heeft. Helaas zei Ed Hart niks over de houten achtbaan Twisted Twins, die al twee jaar langer dan Kentucky Kingdom buiten gebruik is.

Met de heropening van Kentucky Kingdom gaan veel banen gemoeid volgens Ed Hart. Zo wil hij 50 mensen het gehele jaar in dienst nemen, en zo’n 1000 mensen tijdens het operationele seizoen.