Sommerland Syd zal niet meer heropenen

Sommerland Syd LogoHet Deense attractiepark Sommerland Syd zal niet meer gaan heropenen voor seizoen 2013. In augustus vorig jaar vroeg de eigenaar Søren Rask Larsen al het faillissement van zijn attractiepark aan, maar gaf aan op zoek te gaan naar investeerders zodat het attractiepark in 2013 weer zou kunnen heropenen. Nu is gebleken dat deze zoektocht is mislukt en er van een heropening geen sprake meer zal zijn. De eigenaar gaat nu alle attracties proberen te verkopen, en daarna de grond van het park.

Het ging al voor augustus 2012 al langere tijd niet goed met het park. Het attractiepark moest in 2011 haar publiekstrekker verkopen, nadat het park in acute geldnood kwam. Deze Vekoma Invertigo staat inmiddels alweer ruim een jaar in het Franse attractiepark Bagatelle.