Fun Spot America begint bouw van haar twee nieuwe achtbanen

Fun SpotHet Amerikaanse attractiepark Fun Spot America is begonnen met de bouw van haar twee nieuwe achtbanen. Voor juni van dit jaar moeten er twee nieuwe achtbanen gaan openen. Naast deze twee nieuwe achtbanen van Vekoma en Great Coasters International heeft het attractiepark ook de Enterprise ‘Wheelie’ van Six Flags Great America overgenomen.

De eerste achtbaan is een Vekoma Suspended Family Coaster. Deze wordt 19 meter hoog, 395 meter lang en bereikt snelheden van 55 kilometer per uur. De achtbaan zal één achtbaantrein krijgen die plaatst biedt aan 20 personen. De achtbaan Kvasten in Gröna Lund is ongeveer dezelfde achtbaan als de Freedom Fighter zoals de achtbaan gaat heten.

De tweede achtbaan is de houten achtbaan ‘White Lightning’ van Great Coasters International. Deze achtbaan wordt ruim 600 meter lang, 23 meter hoog en gaat snelheden bereiken van 77 kilometer per uur. De ritduur gaat 1 minuut 15 bedragen.

Fun Spot America is een klein attractiepark in het Amerikaanse Orlando, en bezit op dit moment zo’n 15 attracties. Het park zet de laatste tijd in op grootschalige uitbreiding waar deze twee achtbanen een uiting van zijn.