Adventuredome kondigt nieuwe achtbaan aan

414px-Adventuredome_logo.svgHet Amerikaanse attractiepark Adventuredome heeft bekend gemaakt een nieuwe achtbaan te zullen openen. De achtbaan zal een El Loco van fabrikant S&S Worldwide worden, en zal de Rim Runner waterattractie vervangen. Hoewel de achtbaan op de concept-arts er erg standaard uitziet, zullen er toch een aantal wijzigingen zijn ten opzichte van het standaardontwerp.

Zo zal de El Loco in Adventuredome zo’n 10 meter lager zijn dan het standaardontwerp. Het standaardmodel is zo’n 30 meter hoog terwijl deze dus een ruime 20 meter hoog is. Naast het hoogte verschil zal er ook muziek in de treinen te horen zijn. Verder bestaat de achtbaan uit twee inversies, en zullen bezoekers g-krachten ervaren van -1,5. De achtbaan is bijna 400 meter lang en duurt ruim een minuut. Er kunnen vier personen per treintje mee. Volgens het attractiepark moet de achtbaan één van de soepelste achtbanen ooit worden.

AdventuredomeElLoco

Het attractiepark hoopt haar nieuwe aanwinst in december van dit jaar te kunnen openen.

Adventuredome is een indoor-attractiepark in Las Vegas en is onderdeel van het entertainment complex Circus Circus, waar naast het attractiepark ook een casino en een hotel is gevestigd. Ook is er een restaurant en een theater in gevestigd. Adventuredome biedt plaats aan zo’n 30 attracties, waaronder de Arrow Dynamics looping-coaster ‘Canyon Blaster’.