Tripsdrill opent nieuwe achtbaan Karacho

Logo_Tripsdrill_kleinTripsdrill opent naar verwachting in juni haar nieuwe achtbaan voor bezoekers. Op dit moment is de attractie is nog in aanbouw, maar het pretpark liet vandaag weten dat de achtbaan de Karacho zal gaan dragen.

De nieuwe achtbaan, die over ongeveer vier maanden haar deuren zal openen, zal volgens het attractiepark een unieke ervaring zijn. Bij de meeste achtbanen wordt de achtbaan omhoog getakeld met een kettinglift, maar de Karacho zal een lancering bevatten. De lancering wordt gedaan door een LSM lancering van 2000 pk. Hierdoor zal de achtbaan binnen 1,6 seconden op 100 kilometer per uur zitten.

Daarnaast heeft Karacho een gedeelte in het donker. In dit gedeelte vindt onder andere de lancering plaats. De 8-persoons treintjes zijn speciaal ontworpen voor Tripsdrill ”We hebben een breed en zo open mogelijk voertuig. Bovendien zal een zal  wielen zorgen voor een comfortabele rit.” Aldus Andreas Simonis van Gerstlauer Amusement Rides.

De nieuwe achtbaan is ook zo ontworpen dat zelfs een kind om te rijden met een grootte van 1,25 meter. De achtbaan zal 30 meter hoog worden en een baanlengte van 700 meter hebben.

Met Karacho zullen er binnenkort vier achtbanen in het pretpark Tripsdrill die voor verschillende leeftijdsgroepen interessant zijn. De nieuwe gelanceerde achtbaan is niet de enige innovatie op de vakmensen in Tripsdrill momenteel. De nieuwe, overdekte speeltuin van ongeveer 1.000 vierkante meter, geven nog meer plezier aan de allerkleinsten. Vanaf 23 maart zal Tripsdrill haar deuren weer openen voor een nieuw seizoen.

Bekijk hier de technische flyer van de Karacho.