Gold Striker uit California’s Great America bereikt hoogste punt

Gold StrikerDe nieuwe houten achtbaan Gold Striker uit California’s Great America heeft het hoogste punt bereikt. Aan de nieuwe achtbaan wordt sinds afgelopen zomer gebouwd, en nu is dan het hoogste punt bereikt.

Afgelopen woensdag werd er een speciale ceremonie gehouden voor het bereiken van het hoogste punt, waarbij bouwvakkers de laatste delen van de liftheuvel plaatsten. Op dit moment is er nog genoeg werk te verrichten. Zo moet het station nog geplaatst, en de afdaling na de liftheuvel moet nog volledig worden gebouwd.

Als dat werk klaar is kan men gaan beginnen met aanleggen van alle elektriciteit en  alle beveiligingssystemen waaronder de remmen. Hierna kan de achtbaan worden getest. Gold Striker wordt 975 meter lang, 33 meter hoog en bereikt snelheden van 84 kilometer per uur. Gold Striker wordt gebouwd door Great Coasters International. De achtbaan zal in de lente van 2013 haar deuren openen voor het publiek.

Goldstriker Intro