Kentucky Kingdom heropent mogelijk in 2014

Logo Kentucky KingdomHet voormalige Six Flags Kentucky Kingdom zal volgens de huidige eigenaar Ed Hart in 2014 weer heropenen. Begin 2010 trok Six Flags de stekker uit Kentucky Kingdom nadat het bedrijf onenigheid kreeg met de eigenaar van de grond. Sindsdien is er veel getrouwtrek geweest rondom de heropening van het attractiepark, maar nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. De voormalig directeur Ed Hart die voordat Six Flags in 1998 de toko overnam tot datzelfde jaar directeur is geweest, is momenteel samen met de eigenaar van de grond bezig met een plan om het park te kunnen heropenen.

Op dit moment heeft Ed Hart acht mensen aangenomen om alle attracties en gebouwen na te kijken. Doordat het attractiepark al sinds de herfst van 2009 niet meer operationeel is geweest, is het niet ondenkbaar dat diverse attracties en gebouwen in een slechte staat verkeren. Het is op dit moment al zeker dat we de Schwarzkopf gelanceerde-achtbaan Greezed Lightnin’ niet meer terug zullen zien. De achtbaan verkeert in slechte staat waardoor het economisch niet haalbaar is de attractie om te knappen.

Ed Hart heeft 90 dagen om het hele attractiepark te bekijken en daarna zijn oordeel te geven over de staat van het attractiepark. Als het attractiepark goed genoeg is en Hart de financiering rond kan krijgen dan zal het attractiepark waarschijnlijk in de lente van 2014 weer heropenen.

3526740263_2f2c2b024c_nDe plannen op dit moment gaan uit van een waterpark dat twee keer zo groot zal zijn als voorheen, daarnaast gaan er twee thrill-attracties worden geplaatst. Het attractiepark zal wel aanmerkelijk kleiner worden, in de drie jaar dat het attractiepark nu gesloten is heeft Six Flags wel een aantal van haar eigen gekochte achtbanen meegenomen naar andere attractieparken. Zo is de Bolliger en Mabillard achtbaan Chang heropend in Six Flags Great Adventure als Gleen Lantern en is de Road Runner Express van Maurer Söhne verplaatst naar Six Flags New England als Gotham City Gauntlet Escape from Arkham Asylum.

Hart heeft dus genoeg hobbels te nemen voordat hij ‘zijn’ Kentucky Kingdom weer kan heropenen in 2014.