Bellewaerde park stelt nieuwe attractie voor tijdens werfbezoek

Logo 2012 Bellewaerde Park - Huracan New Family CoasterIn het voorjaar van 2013 opent Bellewaerde Park een nieuwe familiecoaster.  Dit is de grootste investering voor het park sinds 1999.   De coaster is op maat gemaakt voor Bellewaerde Park.  De werken zijn hiervoor volop aan de gang, maar hoe wordt zo’n attractie nu eigenlijk gebouwd?  Hoe zal de attractie eruit zien?  Wat mogen de bezoekers van de attractie verwachten? …

Vandaag werd tijdens een werfbezoek een unieke blik achter de werkhekkens gegeven.  Bij aanvang werd in de 4D cinema een presentatie gegeven waar concepttekeningen van de attractie werden getoond, alsook een videosimulatie van de rit.

In primeur kregen de aanwezige pers en pretparkfans één van de twee treinen te zien.  De coastertreinen zijn gedecoreerd als tweekoppige slangen en kunnen elk 20 personen vervoeren. Samen zullen deze twee treinen een capaciteit hebben van 1000 personen per uur.  Uniek aan deze trein is de onboard muziek.  Als enige coaster in België zal een geluidsinstallatie aan boord van de wagons een extra beleving geven aan de rit.

Tijdens een bezoek aan de werf, gaf parkdirecteur, Stefaan Lemey, meer tekst en uitleg over de werkzaamheden en de technische aspecten van de coaster.  Voor de montage van deze coaster zijn met meer dan 80 vrachtwagens de onderdelen uit de Zierer-fabriek getransporteerd.  Dagelijks werken zo’n 30 technici en arbeiders om de attractie op tijd klaar te krijgen voor aanvang van het seizoen 2013

Met deze nieuwe attractie wil Bellewaerde Park zijn reputatie als pretpark voor de hele familie bevestigen door hen een nieuwe ervaring aan te bieden.  De investering voor de nieuwe attractie bedraagt 4 miljoen euro.