Walibi Holland opent gebedsruimte

Walibi Holland LogoHet pretpark Walibi Holland gaat een gebedsruimte inrichten voor Moslims. Volgens woordvoerster Lindy Voskuil is er een toenemende vraag van Moslims naar een eigen gebedsruimte.Moslims zochten tot voorheen altijd een rustig plekje in het park, maar die waren er niet zo veel. Daarom wordt er een gebedsruimte ingericht voor Moslims. Bij de Efteling daarentegen hebben ze maar te maken met hooguit 1 of 2 Moslims in het jaar die vragen naar een gebedsruimte. Er wordt een bestaande ruimte aangepast recht achter de ingang. Maar waarom zou je als pretpark willen kiezen voor een gebedsruimte die expliciet voor moslims is ingericht? Dit levert nu een storm aan kritiek op, terwijl je het gemakkelijk gebedsruimte of meditatieruimte kunt noemen, en dan had er geen haan naar gekraaid.