‘Islamitisch gebedshuis’ veroorzaakt stormvloed aan kritiek op Walibi Holland

Walibi Holland LogoHet idee van Walibi Holland om vanaf volgend jaar een ‘Islamitisch gebedshuis’ te openen, heeft een stormvloed aan kritiek opgeleverd. Vanmorgen ontstond er al snel commotie nadat Geert Wilders, zelf pretparkliefhebber, een tweet verstuurde waarin hij zijn verontwaardiging over het voornemen van Walibi Holland uitte. 

Ook Omroep Flevoland, de Telegraaf en Looopings.nl besteedden aandacht aan het onderwerp. En enkele uren na de tijd stelde de PVV zelfs Kamervragen over het gebedshuis. Daarnaast werd de Facebookpagina van Walibi Holland ondergesneeuwd met boze reacties. Ook weblog Geenstijl berichtte over de ontstane situatie. En dat allemaal omdat Walibi Holland het woordje ‘Islamitisch’ gebruikte. Als het attractiepark het gebedshuis gewoon ‘Gebedshuis’ had genoemd en Islamitisch had weggelaten had er geen haan naar gekraaid.

Daarnaast hoort een attractiepark zich, volgens ons, neutraal op te stellen. Een neutraal gebedshuis is voor iedereen prima. Walibi Holland zou er tevens goed aan doen om ervoor te zorgen dat eigen personeelsleden niet nog meer olie op het vuur gooien. Want dit soort teksten zijn niet bevorderlijk voor de situatie. Personeelsleden dienen zich volledig afzijdig te houden van dit soort zaken en ze dienen mensen met een afwijkende mening zeker niet uit te schelden.

4 thoughts on “‘Islamitisch gebedshuis’ veroorzaakt stormvloed aan kritiek op Walibi Holland

  1. ik zou in Mekka wel een homo ontmoetingsplek willen, kijken of die tollerantie er ook van die kant is

  2. Ik vind dat in een attractiepark geen enkel gebedshuis thuis hoort.
    Ze hebben bij het europapark wel een Scandinavische kerk na gebouwd maar die is niet in gebruik als een gebedshuis en daar kun je alleen trouwen als je dat wilt.

Comments are closed.