Walibi Holland verbaasd over succes Halloween?

Walibi Holland logoAfgelopen zaterdag was attractiepark Walibi Holland te Biddinghuizen afgeladen met mensen. Vanwege de Halloween Fright Nights besloten tienduizenden bezoekers om naar Walibi Holland te gaan. Het park, dat deze mensenmassa niet aankon, werd rond 16:00 uur gesloten voor nieuwe bezoekers. Wat een enorme teleurstelling voor de mensen die van tevoren al kaarten voor het evenement in handen handen. Half Nederland lijkt er inmiddels schande van te spreken. Hoe kan het dat Walibi Holland niet op deze drukte gerekend?

Stortvloed aan klachten
Het is niet de eerste keer dat Walibi Holland te maken heeft met drukte op tijdens de Halloween Fright Nights. Ook bij de eerdere edities van het jaarlijks terugkerende evenement moesten de toegangspoorten van het park vroegtijdig sluiten. Bezoekers die voor deze dag kaarten hadden gekocht konden bij aankomst bij het park rechtsomkeert maken en weer beginnen aan de terugreis. Een stortvloed aan klachten op Twitter en Facebook was het gevolg. Zijn die klachten terecht? Ja, als je het ons vraagt. Walibi Holland is er al jaren van op de hoogte dat er met Halloween ontzettend veel volk naar het park komt. Het is dan behoorlijk zuur als je een flinke reis achter de boeg hebt en vervolgens weer terug kunt, zeker als je van tevoren al kaarten hebt aangeschaft.

Troostprijsje
Troostprijsje: de mensen die van tevoren kaarten bestelden kregen als alternatief aangeboden om de dag erna terug te komen of om het park in seizoen 2013 te bezoeken. Schamele troost… Volgens ons is het juist de bedoeling van kaarten op datum dat je op die datum het park kunt bezoeken. Walibi Holland kon aan het begin van de dag al kijken hoeveel mensen deze kaarten hadden aangeschaft en hier rekening mee houden. Als de capaciteit van het park bijvoorbeeld twintigduizend bezoekers is, dan is gewoon twintigduizend minimale het aantal mensen met kaarten voor deze datum. De overgebleven capaciteit is voor mensen aan de kassa of voor mensen met een kaartje zonder datum. Hiermee heb je in ieder geval een grote groep mensen geholpen.

De naïviteit van Walibi Holland
Of deze mensen blij zijn met zo’n overbeladen park is een tweede, maar de keus ligt in dat geval bij hen. Iedereen kan van tevoren al weten dat het op de Halloween Frigth Nights erg druk kan zijn. Dan blijft er nu nog een hele groep over die kaartjes zonder datum hebben of kaartjes aan de kassa willen kopen. Het is behoorlijk naïef van Walibi Holland geweest om tegen deze mensen te vertellen dat ze zondag ook terug kunnen komen. Want die zondag is namelijk ook al bomvol, en kan niet de mensen van de zaterdag opvangen. Dan blijft de meest realistische optie om in 2013 terug te komen. Maar is dat nu werkelijk nodig? Zou Walibi Holland geen andere mogelijkheden hebben om de drukte van de Halloween Fright Nights te spreiden? Wat dacht je van het toevoegen van een extra weekend, bijvoorbeeld het eerste weekend van november. Op die manier word de drukte automatisch beter gespreid. Daarnaast is het financieel ook nog eens aantrekkelijk voor Walibi Holland, want ook in dit extra weekend kun je weer volop kaarten verkopen en extra omzet binnenhalen.

Capaciteit
Walibi Holland moet accepteren dat het park niet in staat is tot het verwerken van grote mensenmassa’s. Zowel in het park als op de parkeerplaats mist het park capaciteit. De afgelopen jaren heeft Walibi Holland een aantal attracties met flinke capaciteit de deur uit zien gaan, bijvoorbeeld de Flying Dutchman Goldmine, waardoor je de capaciteit van die attracties mist. Daarnaast is het park ook gewoon simpelweg niet gebouwd op deze mensenmassa. Dat is alles behalve erg maar je moet er wel op een goede manier mee omgaan. Als je een populair topevenement als de Halloween Fright Nights hebt moet je ervoor zorgen dat de drukte zich goed over de evenementdagen kan verspreiden waardoor je voorkomt dat mensen voor een gesloten poort komen te staan.

3 thoughts on “Walibi Holland verbaasd over succes Halloween?

 1. Maar als Walibi Holland geen mensen meer binnen laat om 15:00 bijvoorbeeld, omdat ze met voorverkoop al aan hun capiciteit zitten, en die mensen komen dan niet, dan loop je dus omzet mis. En als je dan de mensen die daar staan en er al zeker van zijn te betalen, waarom zou je ze dan niet binnen laten?! Zometeen komen die laatste 2.000 voorverkochten kaartjes met mensen niet langs en dan heb je mensen weggestuurd terwijl je alsnog de mensen binne had kunnen laten en je omzet zou kunnen verhogen. Dus naar mijn mening klopt jouw beredenatie niet helemaal.

  1. Mensen die online kaarten kopen betalen ook meteen online , dus omzet lopen ze niet mis. Wij konden gelukkig wel naar binnen de laatste zondag maar mijn god wat was het overvol. We zijn in maar 1 haunted house geweest. Ookal hadden we kaarten voor alle vier…… Ik voelde me al een beetje opgelicht,, laat staan hoe die mensen zich hebben gevoeld die er niet eens n
   aar binnen kwamen !?

 2. Het is algemeen bekend dat je op die dagen te maken krijgt met een over vol park.
  Dat is daarom ook de reden dat wij liever het eerste weekend pakken omdat het dan rustiger is.
  En alibi maakt idd de fout dat ze de vooruit gekocht kaarten met een datum niet van het aantal beschikbare dagkaarten aftrekken want je moet gewoon rekening houden met het feit dat die mensen zullen komen omdat ze immers al voor hun kaartje hebben betaald.

Comments are closed.