LA Times: het beste haunted house ter wereld staat in Europa-Park

Redakteur Brady MacDonald van de Los Angeles Times heeft de Halloween-attractie „Take Away“ in Europa-Park uitgeroepen tot beste haunted house ter wereld. Hij vergeleek wereldwijd de horrorhuizen die deze periode in attractieparken worden gebouwd en maakte er een top 13 van. Ook „Down“, een andere attractie van Europa-Park werd uitverkozen tot derde beste horrorhuis. Er zit ook een nederlands tintje aan dit succes: beide haunted houses werden gebouwd door het in Ermelo gevestigde Jora Entertainment.

Sinds 2007 organiseert  Europa-Park een van de grootste Halloween-evenementen van Europa. Overdag is het, te midden van onder meer 160.000 (!!!) pompoenen, genieten van de meer dan 100 attracties en shows, maar op 19 avonden nemen monsters, vampieren en zombies de macht over. Tijdens de  “Horror Nights starring Marc Terenzi” kunnen onverschrokken bezoekers terecht in een speciaal deel van het park waar zich de haunted houses bevinden.  Twee van de vijf kregen een notering in de top 13 van de LA Times, nog vóór de attracties van Universal Studios Orlando, Disneyland Hong Kong, Busch Gardens Tampa, Six Flags Magic Mountain California en Thorpe Park in Engeland.

Jora Entertainment uit Ermelo heeft dit jaar drie van deze haunted houses gebouwd.  Het bedrijf is gespecialiseerd in showconcepten en producties voor attractieparken. Paul Nelissen is verantwoordelijk voor de productie: „We hebben al 6 jaar ervaring op dit vlak, maar dat we dit jaar door Europa-Park gevraagd zijn, vinden we een hele eer“.  Zijn collega John Ruisch bedenkt de concepten voor de haunted houses. Hij heeft  zich jarenlang verdiept in het fenomeen Halloween en in menselijke angsten. Door het bezoeken van vele Halloween-evenementen wereldwijd en talloze gesprekken met experts en bezoekers, weet hij als geen ander met zijn verhaallijnen de juiste snaar te raken.

Na een bezoek aan „Take Away“ kan men nooit meer onbevangen naar een Chinees afhaalrestaurant. Wat men dénkt daar achter de schermen aan te treffen, wordt in dit haunted house werkelijkheid. In „Down“ gaan de bezoekers letterlijk door een riool, waarbij de bijbehorende flora en fauna natuurlijk niet kan ontbreken. Het derde gebouwde huis kreeg als titel „The Villa“. In een victoriaans vervallen villa  wordt men welkom geheten door de oude gastheren. Maar of dit een warm welkom zal zijn? Bezoekers zullen opgelucht ademhalen als ze weer afscheid mogen nemen. Parkbezoekers kunnen dit laatste house overdag gratis bezoeken en kennismaken met een familievriendelijke versie. ’s Avonds gaat de knop om….

Tijdens de Horror Nights kan men ook de twee andere huizen bezichtigen en even op adem komen tijdens de ijsshow „Horror on Ice Part III“. Telkens om 21.00 en 22.30 uur verzorgt Marc Terenzi samen met de artiesten van Europa-Park een spannende live-show met rockmuziek en schaatskunsten van het hoogste niveau. Stoom afblazen kan vanaf 23.00 uur ook in de „Vampire’s Club“. Zombies en vampieren nodigen de bezoekers uit in de dansclub.

De „Horror Nights starring Marc Terenzi“ vinden nog tot en met 3 november 2012 iedere vrijdag en zaterdag plaats, daarnaast ook op 21 oktober en dagelijks tijdens de Festivalweek van 26 oktober tot en met 3 november. Tickets zijn  vanaf 13 Euro in de voorverkoop verkrijgbaar. Tickets voor de zaterdagen zijn uitsluitend via voorverkoop te koop: geen avondkassa.

De toegang tot de Vampire’s Club kost 5 € (kan alleen in combinatie met een bezoek aan de “Horror Nights”). Toegang tot de “Horror Nights” wordt aanbevolen voor personen vanaf 16 jaar. Meer informatie: www.horror-nights.de